Home » Istorie » Un atelier de bijuterii vechi de 4.000 de ani, găsit pe o insulă în Golful Persic, scoate la iveală o surpriză

Un atelier de bijuterii vechi de 4.000 de ani, găsit pe o insulă în Golful Persic, scoate la iveală o surpriză

Un atelier de bijuterii vechi de 4.000 de ani, găsit pe o insulă în Golful Persic, scoate la iveală o surpriză
Publicat: 30.01.2017
Arheologii de la Muzeul Moesgaard din Danemarca au găsit un atelier de obiecte de lux care oferă indicii cu privire la relaţiile comerciale şi la istoria zonei de acum trei milenii şi jumătate.

Cercetătorii au descoperit atelierul de bijuterii pe mica insulă Failaka, care este localizată pe coasta Kuweitului. Acest atelier făcea parte din cultura Dilmun, care era cunoscută ca un important centru de comerţ în epoca bronzului, acum aproape 4.000 de ani, pentru cetăţile din Mesopotamia.

Flemming Hojland, arheologul care a condus acest proiect, dezvăluie: „am găsit fragmente din pietre semi-preţioase care nu existau în mod natural pe insula Failaka, dar au fost importate – probabil din India şi Pakistan”.

Această descoperire arată că oamenii care locuiau pe insulă şi-au reoreintat comerţul spre est după prăbuşirea celoralte rute cu Mesopotamia.

Sursa: Archaeology

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire importantă în România: un sit arheologic de acum 5.200 de ani

După 10 ani de muncă intensă, un arheolog ”a descoperit” ruinele oraşului biblic Sodoma, peste care Dumnezeu ar fi ”turnat pucioasă”

Rămăşiţe umane vechi de 800 de ani păstrează genomul unei infecţii letale

O rocă din Croaţia a fost folosită ca ornament de neanderthali

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase