Home » Istorie » 7 dintre cele mai bizare fapte istorice. Cum a renunţat ”femeia fatală” la planul de a-l asasina pe Fidel Castro

7 dintre cele mai bizare fapte istorice. Cum a renunţat ”femeia fatală” la planul de a-l asasina pe Fidel Castro

Publicat: 05.03.2017
Istoria este plină de fapte ciudate, de la oameni politici la oameni obişnuiţi, există o varietate şi o sumedenie de povestiri bizare care, cel puţin la timpul lor, au făcut înconjurul lumii.

History Extra întocmeşte o listă cu aceste fapte care arată faţa mai puţin întâlnită a istoriei.

Un om a colectat pietre cu care şi-a construit o casă

O referinţă care datează din 1834 face cunoscut cazul unei persoane pe nume Simeon Ellerton, care a murit în 1799, la vârsta de 104 ani în Crayke, North Yorkshire, şi care obişnuia să adune de pe drum pietre potrivite pentru a-şi ridica o locuinţă. Acesta era angajat de gentlemani pentru diverse sarcini, în Londra sau în alte părţi, şi era cunoscut pentru hărnicia cu care efectua pe jos aceste drumuri. Nu de multe ori, după un astfel de drum, se întorcea cu pietre. Uimitor este că le purta pe cap, crezând că îl ajută la călătorie. Dacă o persoană îl întreba despre acest lucru, răspundea simplu că „sunt să le ţin pe pălărie”.

Au fost mai mult de 600 de încercări de a-l asasina pe Fidel Castro

Serivicul de informaţii cubanez susţine că au existat peste 600 de încercări de asasinare a dictatorului din Cuba. Acestea au fost efectuate în principal de Statele Unite, care acţionau prin gangsteri şi exilaţi anti-Castro.

Au folosit diverse substanţe pentru a-l otrăvi, de la thaliu la LSD. Printre multe altele, a fost trabucul care a explodat, „femeia fatală” care trebuia să-l seducă şi să-l omoare. În acesta din urmă, Castro, dându-şi seama, i-a dat femeii un pistol pentru a-l omorî, dar aceasta nu a avut tăria de a o face.

Printre alte idei bizare a fost o hologramă a Fecioarei Maria care trebuia să ridice spiritul catolic anti-comunist al oamenilor, dar aparent, această idee nu a fost pusă în practică.

Într-o declaraţie, acesta a precizat că „dacă supravieţuirea încercărilor de asasinat era o probă olimpică, aş câştiga medalia de aur”.

Tsunami-ul de „acadele”

În acest caz, termenul de tsunami poate fi folosit în sensul tare al cuvântului. Pe 15 ianuarie 1919, în Boston, un container cu un diametru de peste 25 de metri s-a spart şi a eliberat o cantitate enormă de aproape 10 milioane de litri de melasă (reziduu siropos rezultat în urma extragerii zahărului). Containerul se găsea la 15 metri deasupra nivelului străzii şi la momentul spargerii (fără niciun avertisment), cantitatea enormă de materie vâscoasă s-a revărsat, distrugând clădiri şi omorând 21 de oameni.

Tsunami-ul a atins o viteză de peste 50 km/h şi valul a avut o înălţime maximă de 4,5 metri. Curăţarea a durat săptămâni întregi, iar unii, chiar şi după trecerea mai multor ani, simţeau mirosul dulce în timpul verii.

Un bestseller a fost scris de o copilă de nouă ani

În 1890, Daisy Ashford, o copilă în vârstă de doar 9 ani a scris un roman şi a uitat de el. A renunţat la scrisul de romane la vârsta de 13 ani. După 28 de ani, după ce făcea curat în casa mamei sale, după ce a murit, a găsit manuscrisul. I-a arătat unui prieten, care l-a trimis mai departe pentru publicare, astfel The Young Visiters a apărut în 1919 cu o prefaţă a lui J.M. Barrie, autorul mult cunoscutei povestiri Peter Pan

Cartea a fost lăudată pentru intrigile inteligente şi pentru observaţiile profunde ale vremurilor victoriene şi a fost publicată în mai multe ediţii. Autoarea, acum doamna James Devlin, şi-a putut cumpăra o fermă cu ajutorul câştigurilor de pe urma cărţii.

Horoscoapele au fost asociate cu un criminal în serie

Pe 16 aprilie 1968, o reclamă apărută într-un ziar francez invita cititorii să-şi trimită numele, adresa, data şi locul naşterii, primind în schimb, gratis, un horoscop personalizat şi profilul personal în nu mai puţin de 10 pagini.

Mulţi dintre aceştia au fost atât de impresionaţi de acurateţea profilului încât au trimis mesaje pentru a spune acest lucru. Per total, 94% s-au pronunţat satisfăcuţi de studiu. 

Dar toţi aveau acelaşi document. Omul din spatele experimentului, psihologul Michael Gaupelin, a însărcinat un astrolog profesionist să facă o interpretare a unei persoane reale care se întâmpla să fie Dr. Marcel Petiot, criminalul în serie care a ucis mai mult de 60 de persoane.

Un parizian a primit o amendă după ce a aplicat „soluţii medievale” soţiei

Un bărbat din Franţa de la începutul secolului XX, Henri Littiere, avea o mare problemă în căsnicie. Soţia sa dorea să fie fidelă, dar pur şi simplu nu se putea abţine. După trei aventuri, bărbatul a decis să ia măsuri radicale. A vizitat un muzeu pentru a face rost de schiţe pentru construirea unei centuri de castitate. A oferit apoi unui expert care făcea membre artificiale pentru veteranii din Primul Război Mondial.

Acesta a adus soţiei produsul şi chiar aceasta s-a simţit mulţumită de calitatea şi confortul oferit de centură. Mai mult, glumea cu soţul ei „să nu piardă cheia”. 

După un timp, unul dintre foştii iubiţi a venit în vizită. Un lucru duce la altul, până ce acesta a văzut aparatul. A mers direct la poliţie şi domnul Littiere a fost acuzat pe 21 ianuarie 1934 de cruzime. Judecătorul a hotărât o amendă de 50 de franci.

Un rege şi-a forţat subalterniii să omagieze un cadavru

Alfonso al IV-lea era un puternic rege al Portugaliei în secolul al XIV-lea. Când fiul său Don Pedro, cunoscut mai târziu ca Petru I al Portugaliei, s-a îndrăgostit de Ines Piras de Castro. Tatăl său a interzis această relaţie, pentru că Ines era o fiică ilegitimă.

Aceştia au continuat însă relaţia, chiar susţinând că sunt căsătoriţi. Apoi, Afonso a izolat fata într-o mănăstire. Aici, în ianuarie 1355, a angajat trei oameni să o omoare. Doi ani mai târziu, Afonso a murit şi Pedro a devenit rege. Acesta a căutat ucigaşii soţiei sale, prinzând pe doi dintre ei. Aceştia au fost omorâţi, smulgându-le inimile.

Conform legendelor, regele Petru I al Portugaliei a dezgropat-o pe Ines, dând ordin ca rămăşiţele să fie îmbrăcate cu haine şi accesorii de regină, inclusiv coroană. Petru stătea pe tron alături de ea, iar nobilii şi oamenii care ajungeau la curte erau obligaţi să îi pupe mâna lui Ines.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai ciudat sat din România: are un singur locuitor şi un drum de 10 km din marmură

Cel mai ciudat accident din lume: ce a căzut pe acest motociclist

10 fotografii istorice mai puţin cunoscute care fac înconjurul lumii acum. Două sunt din România – FOTO

Top 10 cele mai puternice femei din istoria omenirii. Au întemeiat noi ere

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase