Home » Istorie » Căruciorul rezistent la gaze toxice şi cada motorizată. Iată câteva dintre cele mai ciudate invenţii din istorie

Căruciorul rezistent la gaze toxice şi cada motorizată. Iată câteva dintre cele mai ciudate invenţii din istorie

Publicat: 22.10.2017
De-a lungul istoriei, inventatorii au produs dispozitive uimitoare, însă unele pot fi considerate de-a dreptul stranii sau periculoase.

History Extra prezintă o listă cu şase dintre cele mai ciudate invenţii:

Costumul de baie din lemn

Sursa: Wikimedia Commons

În 1929, un grup de femei denumite ”Spruce Girls” au realizat un tip de costume de baie din lemn de molid, în care s-au fotografiat pe o plajă din Hoquiam, Washington. Femeile promovau comerţul cu cherestea al comitatului Grays Harbor. În afara faptului că a atras atenţia presei locale şi a locuitorilor, moda costumelor de plajă din lemn nu a fost abordată de femei. 

Căruciorul rezistent la gaze

Sursa: Wikimedia Commons

Din 1938, ideea că Marea Britanie va intra în război cu Germania a luat amploare. Având acest aspect în minte, FW Mills din Kent a creat un cărucior mare pentru protejarea copiilor de atacurile cu gaze care ar fi putut avea loc în timpul raidurilor aeriene. 

Căruciorul era proiectat pentru ca un copil să fie aşezat în interior, în timp ce un capac era amplasat deasupra lui. Copilul ar fi primit aer curat printr-un filtru de gaze ataşat capacului. 

Cada motorizată

În 1960, un nou model de mijloc de transport a apărut pe străzile din Kingston. Trei studenţi s-au decis să ataşeze roţi şi un motor unei căzi. Inveţia care conţinea oglinzi realizate din perii de baie şi o raţă pe post de claxon a fost realizată pentru ca tinerii să strângă bani pentru acte de binefacere. 

Monociclu

Sursa: Wikimedia Commons

Rousseau din Marsilia a proiectat acest tip de monociclu în 1869. Şoferul s-ar fi aflat în interiorul unei roţi gigantice de peste 2 metri înălţime pe care o puteau controla prin simpla menţinere a echilibrului. În secolul XX, unii proiectanţi ai monociclurilor au îmbunătăţit invenţia prin adăugarea unui motor şi două elici care l-ar fi ajutat să-şi păstreze direcţia. De atunci au apărut mai multe modele, dar monociclul nu a devenit niciodată un mijloc de transport popular. 

Maşina de tuns iarba controlată prin unde radio

În 1950, un dispozitiv le permitea oamenilor să stea relaxaţi în timp ce iarba din grădinile lor era tunsă. Maşina de tuns iarba mergea cu 3 kilometri pe oră şi a fost prezentată iniţial în cadrul Chelsea Flower Show din Marea Britanie, în 1959. Membrii familiei regale, inclusiv regina şi prinţul Filip au fost interesaţi de dispozitiv în timpul vizitei din cadrul spectacolului. 

Portţigaretul extrem

Sursa: Youtube

În timpul secolului XX fumatul a devenit foarte popular, astfel că un inventator din 1950 a creat un portţigaret în care nu era amplasată doar o ţigară, ci un întreg pachet. Acesta însă nu a fost primul dispozitiv de fumat neobişnuit inventat. În 1930, a fost proiectat portţigaretul care ţinea ţigara într-o poziţie verticală, deasuprea sa se afla o mică umbrelă pentru a preveni udarea acesteia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase