Comori incredibile şi capete sculptate în cristal, descoperite pe mai multe epave romane

24 11. 2017, 00:05

De asemenea, au fost descoperite şi capuri sculptate în cristal, bucăţi de ceramică şi bucăţi uriaşe de lemn care faceau parte din navă. Conform Newsweek, descoperirea a fost realizată pe coasta de nord a oraşului Alexandria, în golful Abu Qir. 

Mostafa Wazizi, director al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a confirmat descoperirea. El susţine că găsirea artefactelor se datorează colaborării dintre Ministerul Antichităţilor Subacvatice, Departamentul de Arheologie şi  Institutul European de Arheologie Subacvatică. 

Osama Al-Nahas, director al Departamentului de Arheologie Subacvatică, a declarat că a patra epavă ar putea fi descoperită în 2018. 

Vă recomandăm  să citiţi şi următoarele articole:

Epava submarinului HMS Narwhal a fost găsită accidental în Marea Nordului, după 77 de ani. La bordul ei s-a făcut o descoperire macabră
 
O scrisoare recuperată de pe epava RMS Titanic a fost vândută cu o sumă record. Ce a făcut-o atât de valoroasă – FOTO
 
Cel mai vechi astrolab, instrument de navigat pe care îl foloseau marinarii în trecut, a fost descoperit în Oceanul Indian. ”Este un mare privilegiu să găsesc ceva atât de rar şi cu o asemenea importanţă istorică”
 
Noi descoperiri uimitoare realizate pe epava Antikythera care a găzduit misteriosul computer care încă îi intrigă pe cercetători