Home » Istorie » De la Războiul Civil American la Stalingrad: şapte câmpuri, considerate bântuite, ale unora dintre cele mai sângeroase lupte

De la Războiul Civil American la Stalingrad: şapte câmpuri, considerate bântuite, ale unora dintre cele mai sângeroase lupte

De la Războiul Civil American la Stalingrad: şapte câmpuri, considerate bântuite, ale unora dintre cele mai sângeroase lupte
Publicat: 02.01.2018
Acestea sunt locurile care au fascinat investigatorii în paranormal: bătălii extrem de sângeroase care îi fac pe unii să creadă că spiritele celor omorâţi nu îşi găsesc liniştea şi au rămas prizonierii locului în care şi-au pierdut viaţa.

Bătălia de la Gettysburg

Această bătălie este cunoscută ca fiind una dintre cele mai sângeroase din Războiul Civil American. Au murit mai mult de 50.000 de oameni, iar oricine vizitează astăzi Gettysburg poate confirma că locul este cel puţin straniu, scrie War History Online.

Unii susţin că 10.000 de soldaţi încă bântuie fostul câmp de bătălie, dar nu numai. Se spune că şi clădirile istorice din jur sunt bântuite de aceiaşi soldaţi, mai ales cele care în timpul războiului au fost spitale. De la apariţii de fantome la sunete stranii şi lumini ciudate, vizitatorii au relatat o largă varietate de ocurenţe paranormale.

În clădiri, orice se poate întâmpla – uşile se pot închide de la sine, luminile încep să pâlpâie iar obiectele se mişcă singure.

Bătălia de la Passchendaele

A avut loc în timpul Primului Război Mondial, lângă localitatea Passchendaele din Belgia. Germanii au fost atacaţi cu mii de obuze şi alte tipuri de muniţie, iar fotografiile din avion au arătat că există aproape un milion de cratere formate în urma exploziilor pe o zonă de aproximativ 2,5 kilometri pătraţi. Forţele care au atacat au fost britanice, canadiene, neo-zeelandeze, sud-africane şi australiene. Au murit aproape 400.000 de oameni de ambele părţi.

Terenul era extrem de dificil din cauza ploilor şi noroaielor. Aproape 100.000 de oameni care au murit nu au putut fi identificaţi. Acum, se spune că localitatea este bântuită cu sunetele bătăliei, ţipete, arme de foc şi alte zgomote care pot fi auzite la orice oră.

Bătălia de la Culloden

Bătălia de la Culloden a marcat înăbuşirea revoltei iacobiţilor la mijlocul secolului al XVIII-lea. Terenul şi forţele inegale a făcut ca forţele prinţului William să distrugă clanurile scoţiene şi trupele lui Bonnie Princes Charles. Unele relatări susţin că bătălia a durat mai puţin de o oră.

Aniversarea bătăliei este pe 16 aprilie şi se spune că în acea zi, soldaţii căzuţi reapar, alături de sunetele bătăliei. Alte relatări susţin că se pot întâlni soldaţi căzuţi şi de asemenea un soldat aflat în stare de şoc. Se spune că nici păsările nu cântă lângă morminte, adăugând încă un element atmosferei stranii.

Bătălia de la Little Bighorn

A fost o bătălie dintre forţele de cavalerie ale Statelor Unite şi membrii tribului Lakota. Trupele americane au fost depăşite numeric şi înfrânte, dar pierderile au fost relativ mici, doar 450 în total. Chiar şi aşa, există multe relatări conform cărora locul ar fi bântuit, multe persoane susţinând că se simt copleşiţi de sentimente de lipsă de speranţă şi disperare. Alţii susţin că au halucinaţii ale bătăliei. Un proprietar de teren susţine că locul său era bântuit de un soldat american.

Bătălia de la Stalingrad

Cu mai mult de două milioane de morţi, Bătălia de la Stalingrad poate fi considerată cea mai sângeroasă din întreaga istorie. Lupta a pus faţă în faţă trupele sovietice şi trupele Axei, compuse din germani, români, italieni, unguri şi croaţi. Aceştia din urmă doreau controlul oraşului URSS-ului.

Bătălia a durat mai mult de cinci luni, terminându-se cu victoria sovietică. Acum, zone din cartierele oraşului sunt, conform relatărilor, bântuite de cei morţi. Se spune că morţii şi-au continuat existenţa din timpul vieţii, ca fantome, locuind în zonele pe care le ocupau în trecut.

Mai multe despre această bătălie aici.

Războiul celor Două Roze

În timpul acestui război civil petrecut pe teritoriul Angliei la mijlocul secolului al XV-lea, a avut loc o bătălie lângă oraşul Towton unde aproximativ 30.000 de oameni au murit. Cronicile susţin că bătălia a avut loc pe timpul iernii sub condiţii de ninsoare abundentă.

Acum, o dată la şapte ani, în oraşul Towton, are loc o asemenea ninsoare, iar dacă cineva merge pe timpul viscolului la situl bătăliei, va vedea cele două armate luptând timp de mai bine de o oră. Apoi, vor dispărea pentru următorii şapte ani.

Bătălia de la Chickamauga

În partea de nord a statului Georgia, a avut loc o bătălie în timpul Războiului Civil American, care este una dintre cele mai sângeroase din partea de sud a Statelor Unite. Aici au murit mai mult de 30.000 de oameni.

Cea mai cunoscută fantomă are şi un nume, fiind poreclită Ol’ Green Eyes, care nu poate fi pusă într-o categorie. Poate fi capul unui soldat american, sau poate fi o creatură care străbate ţinutul. Ceea ce iese în evidenţă sunt ochii verzi ai acesteia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Topul fenomenelor paranormale din ultimul an

10 bătălii uitate, care au schimbat istoria lumii

Cele mai sângeroase bătălii ale secolului XX

Porcii, animalele pe care romanii le foloseau pentru a înspăimânta elefanţii armatei inamice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase