Home » Istorie » Cum o sectă religioasă obscură a cartat cosmosul într-o eră în care acest lucru părea în mare parte imposibil

Cum o sectă religioasă obscură a cartat cosmosul într-o eră în care acest lucru părea în mare parte imposibil

Cum o sectă religioasă obscură a cartat cosmosul într-o eră în care acest lucru părea în mare parte imposibil
Publicat: 12.05.2018
În 1651, un croitor pe nume John Reeve a susţinut că a primit un mesaj de la Dumnezeu, din acel punct pornind o sectă protestantă cunoscută sub numele de Muggletonieni.

Numele sectei provenea de la vărul lui Reeve, Lodowicke Muggleton. Conform lui Reeve, Dumnezeu i-a spus următoarele: ”Te-am ales pe tine să fii ultimul mesager pentru o lucrare pe acest pământ mizerabil. Şi ţi l-am datpe Lodowicke Muggleton să fie glasul tău”.

Este de la sine înţeles că viziunea sectei asupra Universului era centrată pe Biblie şi insistau, în secolul în care începea să se dovedească contrariul, că Soarele se roteşte în jurul Pământului, iar acesta din urmă este centrul întregului Univers, scrie National Geographic.

Deşi era greşit, ideea a dus la crearea unor hărţi uimitoare care au apărut în 1846, într-o carte scrisă de Isaac Frost. Da, secta a rezistat atât de multă vreme şi chiar mai mult, ultimul membru a murit în 1979.

Secta nu a avut mulţi adepţi, iar argumentele sale anti-newtoniene au devenit din ce în ce mai implauzibile odată cu descoperirile ştiinţifice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Locul în care se pot experimenta pe viu teoriile lui Galileo Galilei – FOTO

A scăpat de arderea pe rug, însă a fost ţinut în arest la domiciliu până la finele vieţii, pentru OBRĂZNICIA de a prezenta o realitate

Care zburătoare şi păsări exotice? Cum doreau oamenii din secolul al XVII-lea să ajungă pe Lună

Un exemplar original din tratatul lui Copernic privind sistemul solar, descoperit în mod miraculos

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase