Home » Istorie » Într-un vas vechi de 4.000 de ani au fost descoperite urmele celui mai vechi ulei de măsline din Italia

Într-un vas vechi de 4.000 de ani au fost descoperite urmele celui mai vechi ulei de măsline din Italia

Într-un vas vechi de 4.000 de ani au fost descoperite urmele celui mai vechi ulei de măsline din Italia
Publicat: 10.06.2018
Într-un vas oval vechi de 4.000 de ani, specialiştii au descoperit urme al celui mai vechi ulei de măsline din Italia, sugerează rezultatele unui nou studiu.

Specialiştii au realizat descoperirea după ce au analizat reziduurile din trei vase descoperite în Castelluccio, Sicilia.  

„Este inscripţionat ca prevenind de la sfârşitul mileniului III, începutul mileniului II î.Hr.”, a declarat profesorul de istorie Davide Tanasi  din cadrul Universităţii din Forida. „Am dorit să aflăm cum era utilizat, aşadar am realizat teste organice ale reziduurilor din interiorul vaselor”, a adăugat el. 

Conform  Fox News, descoperirea sugerează că locuitorii din Italia realizau şi utilizau ulei de măsline la sfârşitul secolului III î.Hr., cu 700 de ani mai devreme decât credeau istoricii anterior. Vasul din ceramică a fost descoperit în 1990 de către arheologul Giuseppe Voza. Deşi vasul era crăpat în momentul descoperirii, specialiştii au reuşit să reasambleze cele 400 de bucăţi din ceramică. 

În cadrul sit-ului, aceştia au mai descoperit şi două bazine fragmentate cu separatoare interne, fapt ce sugerează că în ele erau păstrate diferite substanţe. 

În cadrul noului studiu, specialiştii au testat cele trei vase din ceramică şi au descoperit că în toate existau reziduuri organice ale acizilor oleici şi linoleici. „Substanţele din cele trei vase conţin chimicale conţinute de cel mai vechi ulei de măsline din Italia”, a declarat Tanasi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase