Home » Istorie » Rămăşiţe ale unei aşezări celtice unice au fost descoperite în Elveţia. Povestea impresionantă pe care o poate spune

Rămăşiţe ale unei aşezări celtice unice au fost descoperite în Elveţia. Povestea impresionantă pe care o poate spune

Rămăşiţe ale unei aşezări celtice unice au fost descoperite în Elveţia. Povestea impresionantă pe care o poate spune
Publicat: 28.10.2018
Un studiu arheologic într-un sit din Egolzwil, Elveţia, a scos la iveală vestigii rare ale unei aşezări celtice. Arheologii care au excavat situl aflat la circa 35 de kilometri nord-vest de cantonul Lucerne au găsit dovezi ale unei străzi şi locuinţe din era celtică, primele urme ale unei aşezări umane din acea perioadă şi în acel loc.

Înainte de această descoperire, singurele dovezi materiale ale prezenţei celţilor în regiune au fost rămăşiţe ale unor sacrificii pe ţărmul Lacului Wauwilersee, scrie The History Blog.

Wauwilersee, un lac glaciar care a fost secat la mijlocul secolului al XIX-lea pentru ca zona să fie folosită în agricultură, a fost locul unuia dintre primele aşezări umane în Elveţia. Primele rămăşiţe datează din Paleolitic (circa 12000 î.e.n.) şi este extrem de bogat în artefacte din mai multe perioade.

Totuşi, se ştiu foarte puţine despre perioada celtică (800 – 15 î.e.n.) în cantonul Lucerne, de aceea noua descoperire, efectuată într-o excavare pe o arie extrem de mică, este atât de mare în semnificaţia istorică. Faptul că locuinţa a fost arsă în secolul I î.e.n. este interesant în contextul în care în anul 58 î.e.n. au început Războaiele Galice, unde Iulius Cezar invadează şi cucereşte în cele din urmă Galia în anul 51 î.e.n. Poate fi vorba de exodul tribului helveţilor, unde şi-au ars propriile locuinţe, îndemnaţi la emigrare în masă de Orgetorix, conducătorul acestora din timpul războaielor cu romanii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Celtii – primii vanatori de capete din Europa

Un fermier din Irlanda a realizat, din greşeală, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice de pe insula britanică

Trei descoperiri arheologice care sunt mai înspăimântătoare decât filmele horror – FOTO

11 descoperiri arheologice care dovedesc că trecutul încă deţine multe secrete

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase