Home » Istorie » Savanţii au dezlegat misterul unui cadavru de 300 de ani a unui preot austriac care s-a mumificat ”miraculos”

Savanţii au dezlegat misterul unui cadavru de 300 de ani a unui preot austriac care s-a mumificat ”miraculos”

Savanţii au dezlegat misterul unui cadavru de 300 de ani a unui preot austriac care s-a mumificat ”miraculos”
Publicat: 13.11.2018
Savanţii au dezlegat un mister al corpului mumificat al unui preot austriac mort de aproape 3 secole, îngropat în 1746. Cadavrul, care a primit porecla de ”Leather Franzy”, a cauzat agitaţie când a fost descoperit.

Acum, experţii nu au confirmat doar identitatea cadavrului, ci şi au determinat că era un fumător înrăit. Andreas Nerlich, Peter Hofer şi Oliver Perschel de la Universitatea din Munchen au realizat o examinare a mumiei care a durat 10 luni, scrie The Sun.

Omul se numea Franz Xaver Sydler von Rosenegg şi a trăit între anii 1709 şi 1746 în St. Thomas am Blasenstein, Austria. Conform descoperirilor, a murit de tuberculoză şi nu de epilepsie aşa cum se considera anterior.

„Plămânul drept al mumiei prezintă semne avansate de tuberculoză şi de hemoragie internă, acestea fiind cauzele morţii. Corpul preotului a fost învelit cu resturi de haine, aşchii de lemn şi crengi. Defunctul a fost îngropat în criptă, unde condiţiile climatice au asigurat mumificarea corpului”, au precizat experţii.

O „bilă” misterioasă în abdomenul său observată în radiografii, suspectată că ar fi fost o urmă a otrăvirii, s-a dovedit a fi o mărgea de sticlă.

Pielea şi oasele reprezintă indicii că preotul era bine hrănit şi nu trebuia să muncească din greu. Urmele de pe incisivi indică faptul că avea obiceiul de a fuma din pipă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misterul unei mumii tatuate, veche de 3.000 de ani, a fost elucidat

Mumie veche de 3.000 de ani descoperită într-un mormânt din Egipt

Misterul ”Mumiei care ţipă” a fost rezolvat după 132 de ani

O mumie veche de un mileniu a fost descoperită în Peru. Se află într-o stare perfectă de conservare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase