Home » Istorie » Oraşul biblic Sodoma ar fi fost distrus de explozia unui asteroid uriaş

Oraşul biblic Sodoma ar fi fost distrus de explozia unui asteroid uriaş

Publicat: 29.11.2018
Arheologii susţin că explozia unui asteroid din urmă cu 3.700 de ani a distrus oraşul din Epoca Bronzului, Tall el-Hammam.

Oraşul aflat în valea Iordaniei este considerat cel mai plauzibil loc în care ar fi existat oraşul biblic Sodoma. Această ipoteză a unor cercetători este, însă, intens dezbătură. Oraşele Sodoma şi Gomora au fost distruse de către Dumnezeu din cauza acţiunilor păcătoase ale locuitorilor, potrivit Bibliei.

Cercetătorii şi-au prezentat descoperirile preliminare în cadrul întâlnirii anuale American Schools of Oriental Research din Denver, Colorado, conform Newsweek . Excavările şi datările cu radiocarbon din Tall et-Hammam sugerează că majoritatea zidurilor construite din pământ au fost distruse în urmă cu 3.700 de ani. Mineralele ce s-au cristalizat rapid susţin ideea propusă de arheologul Philip Silvia din cadrul Universităţii creştine Trinity Southwest din Albuquerque (New Mexico). Silvia şi echipa sa excavează zona de peste 10 ani.

Explozia uriaşă „nu doar că a distrus în proporţie de 100% oraşele de la mijlocul Epocii Bronzului, dar a şi distrus solurile agricole ale zonelor considerate anterior fertile”, scriu cercetătorii în studiu. Ei au adăugat că unda de şoc ar fi împins apa fierbinte din Marea Moartă spre ţărm.

Cercetătorii susţin că oamenii s-ar fi întors în zonă abia după 600-700 de ani de la explozie şi s-au stabilit într-o parte aflată la nord de Marea Moartă.

Vă recomandăm  să citiţi şi următoarele articole:

O nouă teorie privind originile lui Oumuamua: ”O navă trimisă către Pământ de o civilizaţie extraterestră”

Textele biblice nu ar trebui urmate întocmai. Cum au înterpretat primii creştini Evangheliile, înaintea apariţiei tiparului

ŞTIINŢA din spatele Bibliei: Cum a fost creată lumea şi de ce ardeau tufele când Moise a vorbit cu Dumnezeu. Cum s-au întâmplat MIRACOLELE în realitate

După 10 ani de muncă intensă, un arheolog ”a descoperit” ruinele oraşului biblic Sodoma, peste care Dumnezeu ar fi ”turnat pucioasă”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase