Stonehenge-ul ar fi fost construit cu ajutorul vacilor

15 12. 2018, 09:06

În studiile anterioare, cercetătorii au susţinut că mişcările gheţarilor au ajutat la transportarea rocilor pe o distanţă de 257 de kilometri. Conform Mail Online, noua cercetare prezintă dovezi ale faptului că bovinele au fost utilizate de oameni pentru a căra blocurile de piatră, în urmă cu 8.000 de ani.

Arheologii din cadrul Universităţii din Londra au descoperit oasele de bovine descoperite în zonă prezentau urme de uzură, indicativ pentru exploatarea capacităţilor animalelor. Conform studiului, vacile neolitice din Balcani au fost utilizate de către oameni cu două milenii mai devreme decât se credea anterior. Utilizarea animalelor în această perioadă istorică a provenit de la necesitatea de construire a noilor aşezări din lemn tăiat ce trebuia cumva transportat.

Credit foto: J. Gastro

Cercetătorii au dezvăluit că bovinele erau utilizate pentru tractarea încărcăturilor din zonele locuibile din Balcani. „Tractarea era un proces mult mai complex, animalele fiind utilizate pe post de motoare în multiple rânduri”, a declarat principalul autor Jane Gaastra.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cine a construit monumentul Stonehenge? Analizele resturilor incinerării au dezvăluit SECRETUL

Descoperire şocantă la ”Stonehenge-ul germanilor”. Prezintă semne ale unor sacrificii ritualice

Cum a fost construit Stonehenge? Arheologii au descoperit ruta pe care erau transportaţi megaliţii

De ce a fost construit Stonehenge pe locul unde se află acum? Arheologii au în sfârşit un răspuns