Home » Istorie » Scrisorile de dragoste ale lui Napoleon care s-au vândut cu o sumă uriaşă

Scrisorile de dragoste ale lui Napoleon care s-au vândut cu o sumă uriaşă

Scrisorile de dragoste ale lui Napoleon care s-au vândut cu o sumă uriaşă
Publicat: 06.04.2019
Trei scrisori de dragoste trimise de Napoleon Bonaparte către soţia sa Joséphine, scrise între 1796 şi 1804, au fost vândute la un preţ total de 513.500 de euro, a anunţat casa de licitaţii Drouot.
Într-una dintre scrisori, pe care liderul politic şi militar francez a scris-o în timpul campaniei sale din Italia din 1796, Bonaparte spunea următoarele: „Nicio scrisoare de la tine, adorabila mea prietenă. Probabil ai preocupări mai plăcute din moment ce uiţi de soţul tău care, deşi se află în mijlocul afacerilor şi este extrem de obosit, se gândeşte şi te doreşte doar pe tine”.
 
În cadrul licitaţiei cu tematică istorică desfăşurată de casele Ader şi Aguttes, o maşină Enigma rară, folosită de Germania Nazistă în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, pentru a coda mesajele, a fost vândută cu suma de de 48.100 de euro, potrivit France24.
 
Scoase la vânzare de către statul francez, piesele valoroase au făcut parte din colecţia unei firme de investiţii, Aristophil, care a fost închisă în urma unui scandal în urmă cu patru ani după ce a luat 850 de milioane de euro din banii investitorilor. 
 
Anul trecut au mai avut loc alte 14 licitaţii, în urma cărora statul francez a încasat 26,4 milioane de euro.

 

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase