Home » Istorie » O mumie egipteană, prezentată în premieră în direct la televizor – VIDEO

O mumie egipteană, prezentată în premieră în direct la televizor – VIDEO

O mumie egipteană, prezentată în premieră în direct la televizor – VIDEO
Publicat: 09.04.2019
Un sarcofag care conţine mumia unui înalt preot din Egiptul antic a fost deschis duminică în direct la televiziune, într-o transmisiune a postului de documentare Discovery, anunţă deadline.com.
Transmisiunea de două ore a avut loc în cadrul emisiunii „Expedition Unknown: Egypt Live” (Expediţie necunoscută: Egiptul în direct). Evenimentul a fost organizat la Minya, la sud de Cairo, pe râul Nil, şi a fost transmisă simultan atât de Travel Channel, cât şi de Science Channel, din reţeaua Discovery, scrie Mediafax.
 
O reţea de puţuri verticale şi tuneluri care duc la morminte ce conţin 40 de mumii considerate ca aparţinând nobilimii din antichitate, a fost descoperită recent de arheologi. Prezentatorul emisiunii, Josh Gates, a intrat în această reţea de tuneluri împreună cu fostul ministru al Antichităţilor din Egipt, arheologul Zahi Hawass.
 

Conform oficialilor televiziunii americane, mumia prezentată în direct îi aparţine unui înalt preot al lui Thoth, zeul înţelepciunii şi al magiei.

Egiptul are o campanie de încurajare a turismului prin intermediul promovării descoperirilor arheologice, numărul vizitatorilor în ţară scăzând drastic după revolta din 2011 împotriva lui Hosni Mubarak. În 2017, cifrele oficiale indicau o creştere la 8,3 milioane de vizitatori. Totuşi, în 2010, înainte de revoltă, numărul vizitatorilor era de 14,7 milioane.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase