Home » Istorie » Descoperire uimitoare în Chile: cea mai veche amprentă umană de pe continentul american – FOTO

Descoperire uimitoare în Chile: cea mai veche amprentă umană de pe continentul american – FOTO

Publicat: 30.04.2019
Cea mai veche amprentă umană, datând din urmă cu aproximativ 15.600 de ani, a fost descoperită în situl arheologic Pilauco din sudul statului Chile, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

Urma de pas aparţine unui bărbat cu o greutate de 70 de kilograme şi a fost descoperită în 2011. Echipa de cercetători a încercat de atunci să dateze urma cu precizie.

„Există şi alte amprente umane pe continentul american, dar niciuna atât de veche. Datarea a fost posibilă datorită materialului organic vegetal descoperit în zonă, cu ajutorul carbonului 14″, a declarat geologul Mario Pino pentru cotidianul El Austral de Osorno.

Credit foto: PLOS ONE (2019). DOI: 10.1371/journal.pone.0213572

Din 2007, un grup de cercetători de la Universitatea australă din Chile a efectuat săpături în situl Pilauco, din localitatea Osorno, la o distanţă de peste 800 de kilometri de Santiago de Chile.

Informaţii despre descoperire au fost publicate săptămâna trecută în revista ştiinţifică PLOS ONE.

În martie 2018, urme de paşi umani au fost descoperite pe o insulă din largul coastelor Columbiei Britanice, în vestul canadian. Cu o vechime de aproximativ 13.000 de ani, acestea au fost, la momentul respectiv, cele mai vechi descoperite în America de Nord, potrivit unui studiu publicat tot în revista PLOS ONE.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase