Home » Istorie » Fosila unuia dintre ultimii megaraptori de pe planetă, descoperită în Argentina

Fosila unuia dintre ultimii megaraptori de pe planetă, descoperită în Argentina

Fosila unuia dintre ultimii megaraptori de pe planetă, descoperită în Argentina
Megaraptorii erau dinozauri extrem de iuți / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 20.05.2020

Descoperire impresionantă făcută de paleontologii de la Muzeul de Științe ale Naturii din Argentina. Aceștia au anunțat excavarea rămășițelor vechi de 70 de milioane de ani ale unui megaraptor, unul dintre ultimii dinozauri carnivori care au locuit pe Terra.

Descoperirea a fost făcută în sudul provinciei Santa Cruz la mijlocul lunii martie a acestui an, dar paleontologii au anunțat-o abia acum.

După ce au analizat fosilele, care măsurau 10 metri, experții au constatat că au în față resturile unui dinozaur prădător de la sfârșitul „epocii dinozaurilor”.

„Acesta este momentul, în urmă cu 66 de milioane de ani, când are loc extincția dinozaurilor. Iar acest nou megaraptor pe care trebuie să-l studiem acum ar fi unul dintre ultimii reprezentanți ai acestui grup”, a afirmat Fernando Novas, paleontologul responsabil de proiect, potrivit Reuters.

Megaraptorii erau mai iuți decât Tyrannosaurus rex

Spre deosebire de Tyrannosaurus rex, megaraptorii erau mai slabi și aveau o mai mare viteză. Cozile lungi le permiteau să își păstreze echilibrul.

Paleontologul afirmă că aveau membrele inferioare musculoase, dar alungite, care le permiteau să facă pași lungi.

„Caracteristica definitorie a megaraptorilor a fost aceea că aveau membrele superioare foarte lungi și că degetul mare se termina într-o gheară de aproximativ 40 de centimetri”, care le permitea să prindă prada, a adăugat Fernando Novas.

Toate speciile de dinozauri, inclusiv Megaraptor, au dispărut în urmă cu 66 de milioane de ani când un asteroid a lovit Terra distrugând cea mai mare parte a vieții pe Pământ.

Vă recomandăm să citiți și:

Dinozaurii nu vânau în haită

Controverse după descoperirea unor structuri asemănătoare cu ADN-ul, în fosile de dinozaur de 75 de milioane de ani

Ce au în comun o specie de dinozauri şi oamenii? Aparent, o maladie foarte rară

Una dintre enigmele dinozaurilor, elucidată de o echipă de paleontologi din care a făcut parte şi un român

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase