Home » Natură » Megaraptor unul dintre cei mai aprigi vânători din Cretacic. Marele mister din jurul lui

Megaraptor unul dintre cei mai aprigi vânători din Cretacic. Marele mister din jurul lui

Publicat: 31.07.2016
Noua specie de dinozaur poate fi considerată forma evoluată a micului prădător raptor.

Raptor este printre cele mai populare specii de dinozauri. Aceştia sunt cunoscuţi pentru  ghearele lor ucigaşe şi viteza lor uluitoare cu care aleargă. Însă există o specie mult mai înfricoşătoare, cunoscută cu denumirea de megaraptor. După cum îi caracterizează şi numele, aceştia sunt versiunea uriaşă a speciilor normale de raptor, având gheare de peste 30 de centimetri lungime.

Sunt cunoscute foarte puţine aspecte despre evoluţia acestor specii, aşadar sunt veşti bune când o nouă fosilă este descoperită.  Scheletul parţial cu un craniu perfect conservat a fost descoperit în Patagonia de un grup de paleontologi de la Universitatea din Alberta, Canada. Fosila datează de acum 80 de milioane de ani, acest carnivor trăind în vechiul Cretacic.

Noul dinozaur (Murusraptor Barrosaensis) are interiorul oaselor gol, precum cele ale păsărilor, fapt ce indică că era un prădător agil în ciuda lungimii sale de 8 metri. Datorită structurii sale osoase, cercetătorii au declarat că este un tânăr dinozaur.

În ciuda descoperiri impresionante, cercetătorii încă încearcă să îşi dea seama în ce parte a evoluţiei dinozaurilor se încadrează specia. Fie aparţine  familiei alusoroidelor sau coelurosauria, grup din care face parte cel mai faimos dinozaur T-Rex.

Însă noua fosilă nu a putut fi încadrată în niciunul dintre grupuri. După ce au comparat scheletul dinozaurului cu alte fosile, dar nu au fost destule aspecte asemănătoare, ca fosila să fie încadrată într-un grup.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase