O descoperire „uimitoare” făcută într-o fântână, inima unui primar din secolul XIX, confirmă o legendă veche

06 09. 2020, 11:00

This browser does not support the video element.

Muncitorii care renovau o fântână din orașul belgian Verviers au făcut o descoperire neașteptată. Este vorba de inima unui primar din secolul al XIX-lea. Descoperirea a confirmat o legendă urbană locală.

GALERIE FOTO

Inima primarului din secolul al XIX-lea a fost găsită într-o cutie metalică depusă în fântână.

„Cu câteva zile în urmă, muncitorii au descoperit o piatră în care se afla o cutie de metal care conținea inima fostului primar Pierre David”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook Ville de Verviers.

Descoperirea catalogată drept una „uimitoare” a fost făcută în timpul lucrărilor de demontare și renovare a Fântânii lui David din Verviers, care poartă numele fostului primar. „O piatră scobită conținea o cutie cu inima lui Pierre David”, se mai precizează în postare.

David a fost primul primar din Verviers, după independența Belgiei în 1830. Descoperirea confirmă o legendă urbană locală conform căreia inima lui David a fost înmormântată în fântână.

Inima, sigilată de peste 100 de ani într-un borcan cu alcool

Inima era sigilată într-un borcan cu alcool în interiorul sicriului de zinc, potrivit BBC, care a notat că David a murit în 1839. Fântâna a fost inaugurată în 1883, fiind construită în onoarea lui cu fonduri obținute dintr-o colectă publică, iar micul sicriu cu inima a fost plasat în interior, cu acordul urmașilor fostului primar.

Cutia care conține inima va fi expusă la Muzeul de Arte Frumoase și Ceramică Verviers, până în 20 septembrie.

Într-un proiect separat, la începutul acestui an, un zid realizat din cranii și oase, despre care se crede că are o vechime de aproape 500 de ani, a fost găsit lângă o catedrală din Ghent, Belgia.

Anul trecut, în situl bătăliei de la Waterloo, din Belgia, au fost descoperite membre amputate și o parte dintr-un obuz francez. Armata împăratului francez Napoleon a suferit o înfrângere istorică la Waterloo,  în 18 iunie 1815. Primul schelet complet descoperit ca urmare a Bătăliei de la Waterloo a fost identificat în 2015 și aparținea unui soldat german.

Vă recomandăm să citiți și:

Descoperire impresionantă într-un mormânt din Franţa: O femeie a fost găsită îngropată cu inima soţului ei la câteva secole de la moartea sa

O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Ecuador. Cum a fost botezată

O topitorie din perioada romană dscoperită în Belgia

”Iadul pe Pământ”. 125 de soldaţi din Primul Război Mondial au fost descoperiţi în tranşeele din Belgia