Home » Istorie » O batistă plină de simboluri masonice a fost găsită la locul unui naufragiu

O batistă plină de simboluri masonice a fost găsită la locul unui naufragiu

O batistă plină de simboluri masonice a fost găsită la locul unui naufragiu
Credit foto: Daring Rescue Group
Publicat: 31.01.2021

Cercetătorii au găsit o batistă plină de simboluri masonice, în interiorul unei nave naufragiate. Aceasta datează din secolul al XIX-lea. Descoperirea a avut loc pe plaja Muriwai, West Auckland, Noua Zeelandă. Batista a fost găsită în resturile epavei Daring, o goeletă cu două catarge construită în Noua Zeelandă. Aceasta a eșuat la mal, din cauza unei furtuni din anul 1865.

Construită în 1863 în Mangawhai, Daring este cea mai veche navă din Noua Zeelandă. Este cu șase ani mai veche decât Cutty Sark și a rămas aproape intactă. A fost realizată cu lemn din păduri autohtone locale, folosind tehnici unice. Are o semnificație neprețuită ca unică dovadă rămasă întreagă a construcției navale din secolul al XIX-lea din Noua Zeelandă, informează The History Blog.

Rămășițele goeletei de 55 de picioare au fost scoase la iveală prin mișcarea nisipurilor de pe plajă, în data de 27 mai 2018. Vânătorii de suveniruri au data iama în epavă, chiar dacă accesul publicului la plajă este interzis deoarece face parte din gama de arme militare. În termen de două zile de la descoperirea sa, nava a fost închisă pentru protecție, iar arheologii au cercetat-o.

Ce artefacte au găsit oamenii de știință, în afară de o batistă plină de simboluri masonice

Șapte luni mai târziu, după ce s-au completat grămezi de acte și s-a asigurat paza locului 24/7, epava a fost ridicată și mutată într-o locație mai sigură pentru stabilizare. S-au folosit mai multe camioane grele, iar operațiunea a costat un milion de dolari.

Artifactele recuperate din epavă includ o pereche de pantofi de piele, monede, țevi de lut, o ceașcă, capace pentru sticle de vin, o centură parțială din piele cu cataramă, părți ale unei pălării de paie, pieptene și o minge gri din vată, care s-a dovedit a fi batista. După ce a fost curățată și uscată, cercetătorii au realizat că materialul textil era făcut din mătase pură și împodobit cu simboluri masonice, în medalioane asemănătoare norilor, pe un fundal roșu.

Simbolismul masonic se suprapune semnificativ cu iconografia religioasă, evreiască și creștină. Asta deoarece ritualurile și imaginile sale au fost puternic influențate de misticismul cabalistic, precum și de tradiția creștină hermetică. Aceste tipuri de imagini sunt răspândite pe batistă.

Vă recomandăm să citiți și:

Epava unei nave naziste ar putea deţine ornamentele fabuloase din celebrul Salonul de Chihlimbar

O faimoasă epavă din Grecia va fi transformată într-un spectaculos muzeu subacvatic

Epava Titanicului, protejată de turişti şi exploratori printr-un acord inedit

Astrolabul lui Vasco da Gama, obiectul unic în lume găsit într-o epavă din Oceanul Indian, a intrat în Cartea Recordurilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase