Home » Istorie » Cele mai emblematice monumente istorice din România

Cele mai emblematice monumente istorice din România

Cele mai emblematice monumente istorice din România
Castelul Peleș. Credit foto: Profimedia
Publicat: 30.04.2021

România are numeroase monumente istorice care merită vizitate cel puțin o dată în viață, de la Palatul Parlamentului, Castelul Bran și Ateneul Român până la cele pe care nu ai reușit să le vizitezi încă.

Iată câteva dintre cele mai emblematice monumente istorice ale țării noastre.

Cazinoul din Constanța

Situat pe malul Mării Negre, Cazinoul din Constanța este unul dintre cele mai frumoase monumente din România cu o arhitectură spectaculoasă. Cazinoul este un exemplu perfect al stilului Art Deco, fermecător cu ferestre conturate și ornamente complexe. Totodată, Cazinoul din Constanța are o istorie lungă și tulburată, astfel că monumentul este și mai misterios.

Castelul Peleș

Construit de primul rege al României, Carol I, și situat în Sinaia, Castelul Peleș este fermecător și, potrivit unora, cel mai frumos castel din Europa. Castelul deține o colecție vastă de artă și arme.

Palatul Parlamentului

Cea mai faimoasă clădire a României, cunoscută și drept Casa Poporului, a fost construită de dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu. Cu 1.100 de încăperi, 12 etaje și 8 niveluri subterane, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă din lume. Micșorând totul în jurul său, Casa Poporului este un element al capitalei București pe care mulți nu îl îndrăgesc.

Ateneul Român

Ateneul Român, situat în centrul Bucureștiului, este principala sală de concerte a orașului. Cu domul său impunător și interiorul frumos decorat, Atenul Român este un monument istoric ce merită vizitat măcar o dată-n viață.

Credit foto: Profimedia

Cimitirul Vesel

Situat în localitatea Săpânța, județul Maramureș, Cimitirul Vesel este o atracție turistică națională și internațională care trimite un mesaj cât se poate de clar: trăiește-ți viața din plin!

Turnul cu Ceas din Sighișoara

Construit în secolul XIII, Turnul cu Ceas din Sighișoara este principala atracție turistică a orașului, precum și unul dintre cele mai fotografiate turnuri din România.

Biserica Neagra

Poreclită Biserica Neagră după ce a fost cuprinsă de un incendiu, acest locaș de cult din Brașov impresionează cu arhitectura sa, precum și prin comorile culturale și religioase pe care le ascunde.

Castelul Corvinilor

O clădire care pare scoasă dintr-un episod al serialului de succes „Urzeala Tronurilor”, Castelul Corvinilor din Hunedoara este unul dintre cele mai mari și mai frumoase castele gotice din Europa.

Credit foto: Profimedia

Mânăstirea Voroneț

Mânăstirea Voroneț mai este considerată și Capela Sixtină a României, datorită frescelor spectaculoase de la interiorul și exteriorul mânăstirii.

Biserica Fortificată din Biertan

Construit de sașii transilvăneni în secolul XVI, acest monument istoric inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO atrage numeroși vizitatori în fiecare an cu farmecul său de basm.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cel mai vechi monument istoric din Moldova, unic în estul Europei, va fi restaurat cu fonduri europene

Tirighina-Barboşi, cel mai vechi monument istoric din Moldova, va fi restaurat

Castrul roman de la Tirighina-Barboşi, monumentul istoric unic în estul Europei

10 situri și monumente de mare valoare distruse de teroriștii ISIS în Siria și Irak

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase