Home » Istorie » Sit arheologic, cu oseminte umane, descoperit în timpul lucrărilor pentru drumul expres Craiova – Pitești

Sit arheologic, cu oseminte umane, descoperit în timpul lucrărilor pentru drumul expres Craiova – Pitești

Publicat: 15.06.2021

Un sit arheologic a fost descoperit în timpul lucrărilor pentru Drumul expres Craiova – Pitești. Au fost făcute mai multe săpături arheologice de către reprezentanții Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în baza autorizației.

Polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Pielești, județul Dolj, s-au sesizat din oficiu după ce au văzut, pe o rețea de socializarea, că pe raza comunei Ghercești, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află oseminte.

Polițiștii au mers la fața locului și au stabilit că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești.

„În unele gropi se găsesc oseminte”

Aici sunt efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanții Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii, potrivit Mediafax.

„În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ un km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte”, spun polițiștii.

Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase