Home » Istorie » Schrödinger, părintele fizicii cuantice, a fost un pedofil. O investigație a scos la iveală detalii îngrijorătoare

Schrödinger, părintele fizicii cuantice, a fost un pedofil. O investigație a scos la iveală detalii îngrijorătoare

Publicat: 14.01.2022

O investigație recentă a scos la iveală detalii îngrijorătoare în privința faptului că celebrul fizician Erwin Schrödinger ar fi fost un pedofil. Fără îndoială, revelația a făcut valuri în rândul comunității academice.

Schrödinger, considerat de majoritatea drept părintele fizicii cuantice și probabil cunoscut cel mai bine pentru experimentul său din 1936, „Pisica lui Schrödinger”, s-a dovedit a fi un pedofil după ce cotidianul The Irish Times a publicat un raport care include detalii despre istoricul său ca prădător sexual și abuzator în serie.

Acestea sunt detalii de-a dreptul năucitoare despre un cercetător care a revoluționat studiul lumii naturale și chiar a contribuit în mod direct la interesul din zilele noastre pentru computerele cuantice. Din păcate, revelația demonstrează încă o dată că până și cei mai influenți și mai geniali oameni pot fi adevărați monștri, scrie Futurism.

Fizicianul credea că „inocența fetelor se potrivea perfect cu geniul său”

Cotidianul The Irish Times a identificat mai multe tinere de care Schrödinger s-ar fi îndrăgostit, inclusiv o fată de 14 ani pe care fizicianul „a curtat-o” după ce i-a devenit profesor de matematică.

Schrödinger, care a murit în 1961, a recunoscut ulterior că a lăsat-o însărcinată pe fată atunci când aceasta avea 17 ani, iar el avea în jur de 45 de ani. Și mai tulburător este faptul că fata a suferit un avort eșuat în urma căruia a rămas sterilă, au mai scris jurnaliștii irlandezi.

Fizicianul Erwin Schrödinger în Viena, martie sau aprilie 1956. Sursa foto: Profimedia

În mod diabolic, fizicianul ar fi scris în jurnalele sale că „inocența fetelor se potrivea perfect cu geniul său”.

Walter Moore, autor al biografiei „Schrödinger, Life and Thought”, a declarat că atitudinile fizicianului față de femei „erau în esență cele ale unui adept al supremației bărbaților”.

O fată de 12 ani, „printre iubirile neîmpărtășite” ale lui Schrödinger

Schrödinger a încercat, de asemenea, o relație cu o altă fată de 12 ani, scriind în jurnalele sale că fata era „printre iubirile neîmpărtășite ale vieții sale”. Cu toate acestea, fizicianul a decis să renunțe după ce un membru al familiei și-a exprimat temerile că acesta ar fi fost un prădător sexual.

În urma investigației, o petiție a fost lansată pentru a schimba denumirea unei săli de lectură de la Trinity University din Dublin.

„Putem recunoaște contribuția majoră pe care Schrödinger a avut-o asupra științei, iar această petiție nu ignoră impactul ideilor sale asupra fizicii. Totuși, poate că este de prost gust ca un colegiu modern ca Trinity să onoreze acest bărbat cu o întreagă clădire”, arată petiția.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Joacă gravitația un rol în cazul experimentului ”pisicii lui Schrödinger”? Un studiu recent spune că nu

Pisica lui Schrödinger e atât vie, cât şi moartă, iar fizicienii au imagini ale acestei superpoziţii

Cercetătorii au identificat soluţia pentru experimentul pisicii lui Schrödinger

Pasiunile ascunse ale lui Erwin Schrodinger: Două universităţi prestigioase au refuzat să-l angajeze din cauza unor obiceiuri sexuale neortodoxe

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase