Home » D:News » Pasiunile ascunse ale lui Erwin Schrodinger: Două universităţi prestigioase au refuzat să-l angajeze din cauza unor obiceiuri sexuale neortodoxe

Pasiunile ascunse ale lui Erwin Schrodinger: Două universităţi prestigioase au refuzat să-l angajeze din cauza unor obiceiuri sexuale neortodoxe

Pasiunile ascunse ale lui Erwin Schrodinger: Două universităţi prestigioase au refuzat să-l angajeze din cauza unor obiceiuri sexuale neortodoxe
Publicat: 11.06.2015
Erwin Schrodinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică, a cărui experiment de gândire privind existenţa pisicii din cutie este cunoscut de milioane de oameni chiar şi la zeci de ani de la moartea sa, a fost un împătimit al relaţiilor sexuale.

Schrodinger privea copulaţia atât ca pe o activitate plăcută, cât şi ca pe un mijloc de a atinge un nivel mai înalt al conştiinţei. Ca urmare, viaţa sa a fost presărată de aventuri pasionale pe care soţia sa, Anna, le-ar fi susţinut pe deplin. Mai mult, ea l-ar fi ajutat să găsească soluţii pentru situaţii delicate care ar fi apărat ca urmare a relaţiilor sale extraconjugale. La un moment dat, cuplul a locuit cu una dintre amantele fizicianului, Hilde, care i-a dăruit un copil.

În 1933, când Austria a început să ”flirteze” cu nazismul, Schrodinger a decis să părăsească ţara, însă acest lucru s-a dovedit mai dificil decât pentru alţii. El avea nevoie de viză pentru el şi pentru soţia sa, dar şi pentru Hilde. Cea mai bună opţiune a fost să accepte un post la o universitate străină şi să le ia pe cele două femei pe post de asistente, însă asta însemna că ar fi trebuit să găsească o instituţie care să nu strâmbe din nas la aranjamentul amoros al celor trei.

Oxford l-a refuzat. Princeton i-a oferit un loc de muncă, însă i-a refuzat, din motiv că nu ar fi fost destul de deschişi la minte. Într-un final a acceptat un post la Universitatea din Dublin.

Istoricii susţin că Schrodinger ar fi avut şi un ”complex Lolita”. El ar fi încercat să seducă o tânără în vârstă de 12 ani pe nume Barbara.

Sursă: cracked.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase