Home » Istorie » Dieta lui Marilyn Monroe. Ce mânca legendara actriță?

Dieta lui Marilyn Monroe. Ce mânca legendara actriță?

Publicat: 04.04.2022

Marilyn Monroe, legendara actriță, a fost o femeie admirată atât în timpul vieții, cât și după moartea sa, fiind încă un model de frumusețe și eleganță. Astfel, mulți s-au întrebat în ce consta dieta sa? 

La scurt timp după ce și-a făcut debutul pe marele ecran într-un șir de comedii romantice, actrița a oferit o perspectivă asupra alimentației sale, în numărul din septembrie 1952 al revistei Pageant.

„Sincer, niciodată nu mi-am considerat propria siluetă atât de excepțională. Până nu demult, rareori m-am gândit la ea”, începe ea cu autoironie, adăugând că „niciodată nu mi-a păsat în mod deosebit de sporturile în aer liber” și „nu am nicio dorință de a excela la tenis, înot sau golf”.

„Niciodată nu m-am obosit cu exercițiile fizice”

„Niciodată nu m-am obosit cu exercițiile fizice. Acum îmi petrec cel puțin 10 minute în fiecare dimineață făcând exerciții cu greutăți mici. Am propriile exerciții, pentru mușchii pe care doresc să îi mențin fermi, și știu că sunt potrivite pentru mine pentru că le simt cum pun în joc mușchii potriviți în timp ce fac exerciții”, a declarat actrița, potrivit Vogue.

Sursa foto: Profimedia

Atunci când vine vorba de dieta ei, totuși, rutina intra în joc. „Mi s-a spus că obiceiurile mele alimentare sunt absolut bizare, dar eu nu cred că este așa. Dimineața încălzesc o ceașcă de lapte pe plita pe care o țin în camera mea de hotel. Când este fierbinte, sparg două ouă crude în lapte, le bat cu o furculiță și le beau. Completez cu o pastilă de multivitamine”, povestea Marilyn Monroe.

Dieta lui Marilyn Monroe era considerată bizară

În ceea ce privește cina, „în fiecare seară mă opresc la piața din apropierea hotelului meu și iau o friptură, cotlete de miel sau ficat, pe care le prăjesc în cuptorul electric din camera mea. De obicei, mănânc patru sau cinci morcovi cruzi împreună cu carnea, și atât. Cred că sunt pe jumătate iepure, nu mă plictisesc niciodată de morcovi cruzi… Cred că este un lucru bun că mănânc simplu în timpul zilei”.

Sfatul lui Marilyn Monroe pentru o sănătate bună constă în a acorda o mare atenție somnului. „Prin natura mea, presupun că am o dispoziție languroasă. Urăsc să fac lucrurile într-o atmosferă grăbită, tensionată, și îmi este practic imposibil să mă ridic din pat dimineața. În funcție de activitățile mele, dorm între cinci și zece ore în fiecare noapte. Încerc să evit orice mi-ar putea tulbura somnul, căci acesta este foarte important”, a concluzionat actrița.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Dieta lui Albert Einstein. Ce mânca marele fizician?

Microbiomul intestinal, îmbogățit cu bacterii asociate cu pierderea în greutate în dieta mediteraneană

Dieta cu care vei cuceri lumea. Ce mâncau spartanii?

Ar putea fi dieta Paleolitică o metodă eficientă de a pierde în greutate?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase