Home » Istorie » USS Albacore, un submarin dispărut în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost găsit după 70 de ani

USS Albacore, un submarin dispărut în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost găsit după 70 de ani

Publicat: 27.02.2023

USS Albacore, un submarin considerat în „patrulare eternă” de când a dispărut în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost găsit 70 de ani mai târziu de la scufundare.

Submarinul și-a început activitatea pe 1 iunie 1942 și a scufundat zece nave inamice, fapt ce îl face unul dintre cele mai de succes submarine din cel de-Al Doilea Doilea Război Mondial. Pe 24 octombrie 1944, USS Albacore a părăsit Pearl Harbour, fiind ultima dată când nava și echipajul au mai fost văzuți.

Înregistrările confiscate după terminarea războiului au arătat că o navă de patrulare japoneză a observat o explozie a unui submarin, chiar în largul coastei din nord-estul Hokkaido, la 7 noiembrie. La scurt timp după aceea, proviziile din submarin au început să plutească la suprafață. Se crede că submarinul, despre care s-a considerat mult timp că este USS Albacore, a fost scufundat de o mină.

De atunci, USS Albacore a fost considerat în „patrulă eternă”, potrivit IFL Science.

Epava submarinului USS Albacore a fost găsită

O echipă condusă de dr. Tamaki Ura de la Universitatea din Tokio, Japonia, a folosit înregistrări istorice ca să localizeze Albacore, înainte să trimită un vehicul controlat de la distanță pentru a explora zona. Atunci când echipa a găsit epava, a făcut fotografii și înregistrări video care au fost folosite pentru a confirma că nava era de fapt Albacore.

„Ca loc de odihnă finală pentru marinarii care și-au dat viața în apărarea națiunii noastre, îi mulțumim sincer și îi felicităm pe dr. Ura și echipa sa pentru eforturile lor de a localiza epava lui Albacore. Prin munca lor asiduă și colaborarea continuă am putut confirma identitatea navei după ce a fost pierdută pe mare timp de peste 70 de ani”, a declarat directorul Comandamentului pentru Istorie și Patrimoniu Naval (NHHC), Samuel J. Cox, într-un comunicat de presă.

Epava va fi protejată de legislația Statelor Unite

NHHC a scris că Albacore va fi de acum încolo protejat de legislația Statelor Unite de orice activități de intruziune, în timp ce orice scanare de la distanță sau alte investigații sunt permise pentru vehiculele militare scufundate.

Cel mai important, „epava reprezintă locul de odihnă final al marinarilor care și-au dat viața în apărarea națiunii și ar trebui să fie respectată de toate părțile drept mormânt de război”.

Vă mai recomandăm și: 

Submarinul de lux pe baterii îți permite să dai petreceri sub apă. Cum arată mașinăria?

Epava Uluburun dezvăluie o rețea comercială antică

Povestea extraordinară a epopeii legendarului explorator Shackleton cu nava scufundată Endurance

Obiectul neobişnuit găsit pe o barcă de salvare a Lusitaniei, nava scufundată în Primul Război Mondial

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase