Home » Istorie » Test de cultură generală. Cine a inventat scaunul electric?

Test de cultură generală. Cine a inventat scaunul electric?

Publicat: 31.07.2023

Scaunul electric, ca multe alte invenții de-a lungul timpului, a apărut dintr-o greșeală, mai exact cu o moarte accidentală.

În data de 7 august 1881, George Smith, care era beat, a avut o idee. Ar fi intrat într-o uzină electrică din Brooklyn și ar fi luat în brațe generatorul de acolo. Aceasta era o practică în concordanță cu o ocupație amuzantă pe care o aveau oamenii la acea vreme: atingerea balustradei ce înconjura generatorul.

Acest lucru le dădea oamenilor o descărcare de energie excitantă, dar nu a rănit niciodată pe nimeni cu adevărat, până atunci cel puțin.

O moarte accidentală a dus la apariția scaunului electric

Faptul că George Smith a atins generatorul i-a dat mai mult decât un simplu șoc. Mai exact, generatorul l-a electrocutat, bineînțeles. Acest lucru i-a surprins pe prietenii săi, la fel ca și paralizia totală pe care bărbatul a avut-o, până când inginerii au oprit, într-un final, generatorul.

Cel mai surprinzător aspect dintre toate a constat în faptul că George Smith nu părea să simtă nicio durere, chiar dacă generatorul l-a ucis până la urmă.

Invenția scaunului electric se află însă în strânsă legătură cu un alt nume, cel al lui Alfred Southwick. Acesta a fost inginer, dar și dentist.

Scaunul electric, inspirat din scaunul dentistului

Astfel, în timp ce oricine și-ar fi putut da seama cum să adapteze această metodă de ucidere nou-descoperită pentru execuții formale, Southwick avea o bază pentru noul dispozitiv: scaunul său de dentist.

Așadar, scaunul electric se bazează pe scaunul dentistului.

Ați bănuit dintotdeauna că scaunul dentistului este un instrument de tortură și ați avut dreptate, și nu numai pentru că intervențiile stomatologice tind să doară. Și da, și să fii ucis pe scaunul electric doare, chiar dacă am menționat că bețivul George Smith a murit fără durere.

În plus, Southwick si-a considerat invenția „un mare succes”, scrie Cracked.

Vă recomandăm să mai citiți și:

O invenție neașteptată, atribuită neanderthalienilor. Ce au descoperit cercetătorii?

Primul brevet de invenţie obţinut de un român. Cine a fost Petrache Poenaru

Test de coagulare a sângelui cu ajutorul unui smartphone. Cum funcționează noua invenție?

O invenție a lui Nikola Tesla, veche de peste 100 de ani, ar fi putut să aibă o mare utilitate

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase