Home » Știință » O invenţie poate duce la o nouă generaţie de computere. Realizarea care poate rescrie computaţia biologică

O invenţie poate duce la o nouă generaţie de computere. Realizarea care poate rescrie computaţia biologică

O invenţie poate duce la o nouă generaţie de computere. Realizarea care poate rescrie computaţia biologică
Publicat: 30.03.2019
O limitare a computerelor biologice este că orice cod programat în ADN nu poate fi rescris. Savandul David Doty de la University of California Davis a spus pentru Wired că utilizarea unui computer pentru ADN este „ca şi cum ai construi un nou calculator dintr-un nou hardware doar pentru a opera un nou software”. Acum, Doty şi echipa sa au realizat primul computer care poate scrie şi rescrie ca niciun altul inventat până acum - un pas revoluţionar care poate duce la o computare biologică de o nouă generaţie.

Într-un studiu publicat recent în revista Nature, Doty şi alţi savanţi de la UC Davis, California Institute of Technology şi Harvard au descris cum un computer cu 355 de „bucăţi” de ADN poate fi comparat cu circuitele într-un computer convenţional, scrie Futurism.

Comparativ cu reţelele de ADN existente care pot rula un singur program, echipa de savanţi a reuşit să programeze computerul pentru a rula 21 de programe, care pot face lucruri simple precum numărarea, selectarea unor opţiuni dintr-o listă şi recunoaşterea palindormurilor.

Lucrarea poate pune bazele unei noi generaţii de computere biologice flexibile şi programabile. Viitorul poate suna bine pentru programatorii moleculari, care îşi pot aborda lucrările în aceeaşi manieră specializată în care o fac astăzi experţii în IT.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un computer va putea prezice MOARTEA

Primul algoritm computerizat din istorie, creat de Ada Lovelace, a fost vândut pentru o sumă uriaşă

SUCCES fără precedent. Au reuşit să mute cursorul unui computer prin puterea gândului

Japonezii vor construi cel mai inteligent computer din lume

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase