Home » D:News » Restaurare ”şocantă” a unei statui cu Fecioara Maria şi Iisus. Localnicii sunt indignaţi

Restaurare ”şocantă” a unei statui cu Fecioara Maria şi Iisus. Localnicii sunt indignaţi

Restaurare ”şocantă” a unei statui cu Fecioara Maria şi Iisus. Localnicii sunt indignaţi
Publicat: 25.10.2016
O statuie care o întruchipează pe Fecioara Maria şi pe Iisus Hristos, situată în faţa unei bisericii catolice din Canda, a stârnit amuzamentul şi revolta locuitorilor din zonă, după încercarea nereuşită a unei femei de a-l restaura.

De aproape un deceniu statuia din marmură albă a Sfintei Fecioare Maria, împreună cu pruncul Iisus, se află în faţa bisericii catolice Sf. Anne des Pins, din suburbia Sudbury (Canada). În timp, vandalii au distrus  capul lui Iisus de pe statuie. Deşi a fost reconstruită în timp, acum un an capul lui Iisus  fost din nou distrus. Statuia a stat distrusă timp de câteva luni, perioadă în care preotul bisericii Gerard Lajeunesse a rugat un meşter local să realizeze un cap nou pentru statuie. Însă procedura ar fi costat în jur de 7.500 de dolari. 

În aceiaşi perioadă, preotul a primit vizita unei artiste locale, Heather Wise, care văzuse statuia în timp ce se plimba cu o prietenă prin zonă. ,,Era atât de trist. Mi-am spus: sunt artist pot să-o refac,” a declarat femeia.

Artista învăţase să sculpteze în cadrul unui colegiu local, însă nu lucrase niciodată cu piatră. Însă s-a simţit obligată să îşi ofere ajutorul ,,Am bătut la uşă şi am vorbit cu preotul,” a adăugat ea. 

Wise a lucrat multe ore la capul portocaliu din lut. ,,Să fac statuia lui Iisus pentru biserică a fost cel mai onorabil moment din întreaga mea  carieră,” explică ea.

După ataşarea noului cap, reacţiile nu au întârziat să apară de la enoriaşi, aceştia fiind supăraţi, suprinşi sau dezamăgiţi, afirmă preotul Lajeunesse.

Capul însă este temporar, acesta va fi înlocuit cu unul nou realizat din piatră ,,Este prima încercare. Sperăm că atunci când va fi gata îi va mulţumi pe toţi,” adaugă el.

Sursa: The Guardian 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase