Home » Lumea digitală » Invenţie uimitoare a japonezilor. Smartphone-ul care merge şi vorbeşte cu utilizatorul – VIDEO

Invenţie uimitoare a japonezilor. Smartphone-ul care merge şi vorbeşte cu utilizatorul – VIDEO

Publicat: 08.10.2015
Japonezii au creat un roboţel adorabil pe nume RoboHon, care funcţionează similar unui smartphone doldora de funcţii suplimentare. Sau, dacă o luăm în sens invers, este un smartphone cu membre şi cap.

Are 400 de grame şi aproape 20 de centimetri înălţime, fiind cumva în antiteză cu evoluţia obişnuită a smartphone-urilor, care devin din ce în ce mai subţiri şi mici. Are o inteligenţă artificială proprie, este capabil de anumite acţiuni merge, se aşează, dansează, fotografiază şi chiar vorbeşte cu utilizatorul.

Dispune de un ecran mic, de doi inci pe spate, are camere pentru recunoaştere facială şi se descurcă la fel de bine şi cu cea vocală. Se pare că va fi disponibil pentru cumpărare de la jumătatea anului 2016. Ar mai rămâne ca cei de la Sharp să vină şi cu o versiune care să comunice cel puţin în limba engleză.

Sursa: Canal 3

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase