Home » Lumea digitală » 30 de ani de la lansarea filmului Back to the Future. Câteva obiecte care atunci erau de domeniul SF-ului astăzi există

30 de ani de la lansarea filmului Back to the Future. Câteva obiecte care atunci erau de domeniul SF-ului astăzi există

Publicat: 21.10.2015
30 de ani de la lansarea filmului Back to the Future. Câteva obiecte care atunci erau de domeniul SF-ului astăzi există
Filmul ”Back to the Future”, lansat în anul 1985, descrie povestea unei călătorii în timp a celor două personaje principale Marty McFly şi "Doc" Brown. Pentru acel film, viitorul era reprezentat de data de 21 octombrie 2015.

În ”Back to the Future” 2015 existau hoverboards-uri, maşini zburătoare, dispozitive pentru apeluri video, filme 3D, pantofi care aveau şireturi care se leagă singure şi chiar drone care plimbă câini.

Fiindcă astăzi se întâmplă să ne aflăm fix pe 21 octombrie 2015, dată care în 1985 era destul de îndepărtată, am decis să facem o listă a obiectelor care erau prezente în film şi au ajuns să devină realitate în decurs de 30 de ani.

HOVERBOARD-urile

Acesta este un fel de skateboard fără roţi care se deplasează fără să atingă pamântul. În 1985 era de domeniul SF-ului însă anul trecut arhitectul Greg Henderson a proiectat un dispozitiv care pluteşte în aer numit Hendo hoverboard.

Maşinile zburătoare

Doc (jucat de Christopher Lloyd) chiar exclamă la un momentdat în film: „Şosele? Acolo unde mergem nu avem nevoie de şosele”. Din păcate, drumurile şi cozile în trafic sunt încă parte a vieţii în 2015, dar suntem foarte aproape de  a produce pe scară largă maşini zburătoare.

O firmă din Massachusetts, SUA încearcă să dezvolte maşini care pot zbura. Există chiar şi un prototip al acestei maşini. Are locuri pentru doi pasageri şi se preconizează că va costa în jur de 250.000 de euro atunci când va fi scoasă la vânzare.

Pantofii cu şireturi care se leagă singure

În luna noiembrie a anului trecut, un grup de inventatorii din St. Hubert, Canada, au făcut ca aceste obiecte să fie reale. Pantofii cu şireturi care se leaga singure costă în jur de 140 de euro şi au un mecanism care strânge automat şireturile când sunt apăsaţi de greutatea corpului.

Casele inteligente

Dispozitive robotice care ajutau personajele apăreau pe tot parcursul filmului şi totul părea a fi de domeniul fantasticului. Între timp, conceptul de casă inteligentă este foarte bine dezvoltat, în unele cazuri o locuinţă putând fi controlată cu ajutorul smartphone-ului.

Dronele

Aceste dispozitive nu mai sunt de multă vreme o noutate. Dronele pot fi cumpărate din magazinele online de la preţuri care pornesc de la 100 de euro.

Ochelarii inteligenţi

În ciuda lipsei de smartphone-uri în film, Marty McFly poartă la un moment dat nişte ochelari care are funcţii asemănătoare cu ochelarii fabricaţi de Google – Google Glass.

Scanere pentru citirea amprentelor

Scanerele pentru citirea amprentelor sunt destul de frecvente în zilele noastre, în special la telefoanele Samsung şi Apple, dar şi la alte device-uri care uşurează viaţa oamenilor.

Apelurile video

În film, Marty le vorbeşte colegilor săi printr-un apel video. Aceasta este o reprezentare aproape identică a modului în care oamenii folosesc Skype şi FaceTime astăzi. Efectuarea apelurilor pe un televizor este, de asemenea, acum posibilă datorită creşterii numărului de televizoare inteligente.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase