Home » Lumea digitală » Smartwatch-urile care ne vor transforma corpul într-un imens senzor. Ce este BINE şi RĂU în ele – VIDEO

Smartwatch-urile care ne vor transforma corpul într-un imens senzor. Ce este BINE şi RĂU în ele – VIDEO

Smartwatch-urile care ne vor transforma corpul într-un imens senzor. Ce este BINE şi RĂU în ele – VIDEO
Publicat: 15.11.2015
Ceasurile noastre devin din ce în ce mai inteligente, având capacitatea de a prelucra informaţii tot mai sofisticate.

Un nou prototip de smartwatch pare să ducă tehnologia actuală pe noi culmi, folosind corpul nostru pentru a-şi prelungi aria de funcţionare. În acest sens, smartwatch-ul este capabil să se adapteze conductivităţii electrice naturale a corpului nostru, pentru a distinge obiectele cu care intrăm în contact.

Noua tehnologie se numeşte EM-Sense şi a fost dezvoltată de Universitatea Carnegie Mellon, din Pittsburgh, Pennsylvania, în cooperare cu reţeaua de laboratoare aparţinând Disney Research. Mecanismul ceasului este capabil să recunoască obiectele pe care le atingem, datorită undelor electromagnetice pe care unele dintre acestea le emit. În acest fel, obiectele nu trebuie modificate pentru a recepta semnalul transmis de smartwatch-uri.

În mod concret, tehnologia EM-Sense este similară Internet-ului, dar cu aplicaţie la nivelul interacţiunii dintre obiecte şi ceasurile inteligente. Acest concept, cunoscut sub numele de “Internetul obiectelor”, oferă oamenilor noi posibilităţi de a interacţiona cu obiectele din jurul lor.

Cu ajutorul acestei tehnologii, funcţiile corpului nostru pot fi îmbunătăţite, făcându-ne viaţa mai uşoară. Astfel, activităţi precum spălatul pe dinţi sau gătitul vor putea fi desfăşurate cu mai puţin efort. Această evoluţie poate avea, însă, şi efecte negative, precum creşterea numărului de persoane supraponderale sau a celor cu deficienţe mintale.

Noul tip de smartwatch a fost prezentat în cadrul ACM Symposium, desfăşurat în această lună, în oraşul american Charlotte, din Carolina de Nord.  

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase