Prima pagină Lumea digitala

Un vehicul fără şofer al companiei Google a lovit un autobuz, în Statele Unite -- VIDEO

Redactia Descopera.ro | 03.01.2016 | ● Vizualizări: 3758

Un vehicul fără şofer al companiei Google a lovit un autobuz de transport în comun, în statul american California, în ceea ce pare a fi primul accident provocat de o astfel de maşină, după o serie de coliziuni care au implicat prototipuri, cauzate de oameni, scrie ziarul The Guardian.

Accidentul a avut loc pe 14 februarie, în zona Mountain View din California, fiind raportat luni, 29 februarie, de Direcţia rutieră statală.

Vehiculul fără şofer avea viteza de 3 km/h în momentul în care a schimbat banda şi a acroşat un autobuz care circula cu 25 km/h. Nimeni nu a fost rănit în accident.

 

Şoferul de test al Google, care potrivit legii trebuie să preia controlul în cazuri de urgenţă, a crezut că autobuzul va avea timp să treacă fără a fi atins, astfel că nu a intervenit la timp.

Dacă se va stabili că a fost vina vehiculului Google, ar fi primul accident înregistrat cu o maşină fără şofer.

În iunie 2015, presa a relatat că două vehicule prototip fără şofer au fost foarte aproape de o coliziune într-o zonă urbană din statul american California, dar companiile Google şi Delphi Automotive, care testau maşinile, au negat informaţiile.

Tot în vara anului 2015, autorităţile din statul California au anunţat şase accidente uşoare între vehicule care se autoconduc şi maşini normale. Autorităţile au dat asigurări că accidentele au fost provocate de şoferi şi că nu a fost rănit nimeni.

Sursa: Mediafax