Prima pagină Lumea digitala

YouTube a fost iniţial ca un site de dating

Adrian Popa 03.17.2016 | ● Vizualizări: 1960

Înainte să apară Tinder şi Badoo, Steve Chen, Chad Hurley şi Jawed Karim, trei foşti angajaţi ai PayPal, lansau un site video de dating: YouTube, cumpărat de Google în 2006 cu suma de 1,6 miliarde de dolari.

Ideea iniţială din spatele YouTube a fost prezentată de cofondatorul Steve Chen la festivalul de tehnologie, muzică şi film SXSW, relatează Go4it.

"Am crezut că datingul este alegerea evidentă", a declarat el.

Pe site, oamenii puteau încărca clipuri video în care se prezentau şi spuneau ce caută în speranţa de a găsi un partener. Mai mult, cei trei fondatori au cumpărat domeniul YouTube.com într-o zi de Valentine's Day.Dar, "după cinci zile, nimeni nu încărcase vreun clip pe YouTube", potrivit lui Chen.

Atunci, cei trei fondatori au decis să permită publicarea oricărui tip de conţinut pe site, iar ce s-a întâmplat după aceea este deja istorie.

Chen a participat la SXSW pentru a promova noul său startup, numit Nom. Aceasta este o platformă de partajare video dedicată mâncării şi vieţii sănătoase, unde chefii pot transmite live momentele în care prepară un anumit meniu. Aplicaţia a fost lansată săptămâna trecută, scrie Go4it.

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI