Home » D:News » Ea este Julia, robotul care a învăţat să facă salată de pe YouTube – VIDEO

Ea este Julia, robotul care a învăţat să facă salată de pe YouTube – VIDEO

Ea este Julia, robotul care a învăţat să facă salată de pe YouTube – VIDEO
Publicat: 23.05.2015
Robotul Julia de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, are capacitatea de a învăţa pe cont propriu. Prima sa lecţie a fost aceea de a învăţa cum se face o salată de pe internet.

Pentru a face acest lucru, Julia s-a uitat la numeroase înregistrări video postate pe platforma YouTube.

Robotul foloseşte un software de recunoaştere a tiparelor repetitive şi acum ştie să taie legumele, să le pună în castron şi să asezoneze totul cu dressing.

Cel mai dificil pas pe care l-a învăţat Julia a fost acela de a a adăuga dressingul pentru că el nu este mereu la fel şi pentru că nu are încă mecanismele ideale de feedback de care are nevoie pentru a înţelege dacă a pus prea mult sau prea puţin în salată.

Sursă: YouTube

Profesorul Yiannis Aloimonos explică faptul că echipa de cercetători a ales gătitul pentru Julia având în vedere că acest domeniu ar fi reprezentat o adevărată provocare pentru un robot.

Julia a învăţat până acum să facă salată de roşii, salată de fructe şi chiar salată cu ton, care ridică un nivel mai ridicat de dificultate pentru robot pentru că acesta este nevoit să folosească o lingură pentru a scoate maioneza din borcan.

Sursă: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase