Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială a fost păcălită. Cum a devenit ”rasist” un robot al Microsoft după câteva ore petrecute pe Twitter

Inteligenţa artificială a fost păcălită. Cum a devenit ”rasist” un robot al Microsoft după câteva ore petrecute pe Twitter

Publicat: 25.03.2016
Bot-ul ''Tay'', @Tayandyou pe Twitter, trebuia să înveţe lucruri noi şi să devină mai inteligent în urma interacţiunilor de pe reţeaua de microblogging.

Microsoft a lansat pe Twitter un chat bot, bazat pe inteligenţă artificială dezvoltată de companie, care urma să interacţioneze cu tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, dar lucrurile au deviat de la planul iniţial, informează Go4it.

Bot-ul „Tay”, @Tayandyou pe Twitter, trebuia să înveţe lucruri noi şi să devină mai inteligent în urma interacţiunilor de pe reţeaua de microblogging. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură dezastruoasă. După numai câteva ore, Tay a început să publice comentarii rasiste, teorii ale conspiraţiei şi să nege genocide, potrivit Go4it.

Unul dintre cele mai circulate mesaje publicate de Tay este: „Bush a făcut 9/11 şi Hitler ar fi făcut o treabă mai bună decât maimuţa pe care o avem acum. Donald Trump este singura speranţă pe care o avem”.

Tay nu s-a oprit aici. A negat existenţa Holocaustului şi a afirmat că urăşte evreii şi feministele.

După doar câteva ore, Microsoft a dezactivat bot-ul şi a anunţat că îl va relansa după ce programatorii companiei vor îmbunătăţi software-ul din spatele acestuia, potrivit Go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase