Home » Lumea digitală » În viitor, ne vom putea imprima obiecte direct de pe ecranul smartphone-ului. Cum va fi posibil acest lucru – VIDEO

În viitor, ne vom putea imprima obiecte direct de pe ecranul smartphone-ului. Cum va fi posibil acest lucru – VIDEO

Publicat: 29.03.2016
În viitor, ne vom putea imprima obiecte direct de pe ecranul smartphone-ului. Cum va fi posibil acest lucru – VIDEO
Ideea a fost lansată de o nouă companie înfiinţată în SUA.

Imprimantele 3D nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Cu toate acestea, ele nu sunt atât de mult răspândite pe piaţă, deoarece preţul este încă unul destul de ridicat. Prin urmare, startup-ul american OLO a decis să vină în ajutorul celor care doresc să intre în posesia unor astfel de dispozitive, în schimbul unei sume de numai 99 de dolari.

Imprimanta concepută de inginerii din San Francisco este una destul de neobişnuită şi, în acelaşi timp, foarte practică, deoarece ea a fost inventată pentru a funcţiona ataşată de smartphone-uri. Produsul a fost lansat cu ajutorul platformei Kickstarter şi, dacă iniţial plafonul de finanţare a fost de circa 80.000 de dolari, într-un final suma ce urmează să fie investită în dezvoltarea dispozitivului a ajuns la 650.000 de dolari.

,,OLO 3D” este prima imprimantă de acest tip inventată până acum. Ea permite utilizatorilor săi să creeze obiecte tridimensionale, cu ajutorul luminii emise de ecranul smartphone-ului. Clienţii îşi propriul design, folosind o aplicaţie concepută special în acest sens.

Sursa: youtube.com/ OLO 3D

Dispozitivul produs de către americani foloseşte o răşină fotopolimerică ce se întăreşte în momentul în care expusă luminii albe produse de telefon. În cadrul acestui proces, obiectul începe să prindă formă pe parcurs ce lumina emisă de imaginea selectată pe ecranul smartphone-ului reacţionează cu răşina. Odată cu crearea fiecărui strat de substanţă întărită, un alt strat este turnat apoi, până când produsul îşi capătă aspectul final.

Dat fiind faptul că OLO 3D se află încă la stadiul de proiect Kickstarter, creatorii săi nu garantează faptul că produsul va ajunge în mod sigur în mâinile celor pasionaţi de tehnologie. Cu toate acestea, americanii îşi pun speranţele în succesul platformei de finanţare, propunându-şi să lanseze imprimanta pe piaţă în luna septembrie a acestui an.

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: O eroare a Google Maps a dus la demolarea unei case – VIDEO

                                  Cum vom putea încărca telefoanele mobile la soare

                             Drona superinteligentă Typhoon H se găseşte şi în România. Ce poate face – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase