Home » Lumea digitală » Un copil de 10 ani a semnalat un bug în reţeaua Instagram. Ce premiu a primit

Un copil de 10 ani a semnalat un bug în reţeaua Instagram. Ce premiu a primit

Un copil de 10 ani a semnalat un bug în reţeaua Instagram. Ce premiu a primit
Publicat: 05.05.2016
Programul Bug Bounty presupune descoperirea şi apoi semnalarea unei vulnerabilităţi.

Jani, un copil în vârstă de 10 ani din Finlanda, a descoperit o vulnerabilitate în reţeaua de socializare şi a primit 10.000 de dolari din partea Facebook, în cadrul programului Bug Bounty, informează Go4it.

Programul Bug Bounty presupune descoperirea şi apoi semnalarea unei vulnerabilităţi care poate compromite securitatea reţelelor de socializare deţinute de Facebook. Cheia este că cel care găseşte vulnerabilitatea trebuie să fie primul care o anunţă, pentru a intra în posesia premiilor puse la bătaie de companie.

Jani, un puşti din Finlanda în vârstă de numai 10 ani, a găsit o modalitate de a şterge comentariile altor utilizatori din reţeaua Instagram, fără a fi necesară autentificarea în conturile acestora. În loc să păstreze secretă vulnerabilitatea descoperită, Jani a semnalat problema trimiţând un raport administratorilor Instagram. Pentru adjudecarea recompensei în bani, Jani a demonstrat echipei Instagram bug-ul descoperit, ştergând un comentariu postat de aceştia pe un cont de test, scrie Go4it.

Programul Bug Bounty, iniţiat de Facebook în anul 2011, este adresat hackerilor White Hat, experţi în securitate şi utilizatori entuziaşti, recompensând cu sume de bani descoperirea şi raportarea problemelor de securitate ce vizează produsele companiei. Astfel, doar în anul 2015 Facebook a acordat premii în valoare cumulată de 936.000 dolari către 210 de cercetători diferiţi, pentru raportarea unui număr de 13.000 posibile probleme, dintre care 102 au fost determinate ca având un „impact de securitate” major.

Sursa Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase