Prima pagină Lumea digitala

Un japonez a găsit o soluţie ingenioasă pentru a scăpa de problema încălzirii excesive a computerului - FOTO

Alin Motogna 06.10.2016 | ● Vizualizări: 15875
Foto:valleyratprincess.tumblr.com     + zoom
Galerie foto (3)

Japonezului i-a venit ideea după ce a văzut într-un videoclip cât de mult se poate încălzi un laptop.

Cu toţii ne-am confruntat cu problema încălzirii excesive a computerului, fie că a fost vorba de un desktop sau un laptop. Un utilizator de Twitter din Japonia susţine, însă, că a trecut peste această dificultate, aşezând monede de cupru pe carcasa computerului său.

În anul 2012, o companie IT din Japonia a scanat un laptop Macbook Pro, pentru a demonstra cât de mult se poate încălzi acesta în timp ce capacitatea sa este utilizată la maximum. Folosind o cameră cu termoviziune, specialiştii au putut observa cum căldura este concentrată în spatele computerului. 

Rezultatul scanării realizate de japonezi cu ajutorul camerei cu termoviziune (Foto:sciencealert.com)

Pe baza acestei informaţii, utilizatorul ,,akinori_suzuki" a decis că trebuie să aşeze pe carcasa laptop-ului său monede de 10 yeni, care sunt fabricate, în mare parte, din cupru. Datorită faptului că acest metal are o conductibilitate termică mult mai mare decât materialele din care sunt produse carcasele computerelor (aluminiu, plastic), el va absorbi toată căldura produsă în interiorul sistemului. 

Metoda propusă de Akinori Suzuki (Foto:twitter.com/akinori_suzuki)

În scurt timp, ideea japonezului a devenit virală pe internet. Mai mult decât atât, au existat utilizatori care au demonstrat că pot folosi acelaşi principiu şi în cazul computerelor de tip desktop. 

Trebuie ştiut faptul că ideea lui Akinori Suzuki nu a fost demonstrată ştiinţific. Prin urmare, nu există siguranţa că acest concept va putea fi pus în aplicare indiferent de situaţie. Mai mult decât atât, nu în toate statele lumii sunt puse în circulaţie monede de cupru.

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: 5 dintre primele computere care au făcut istorie - FOTO

                                             HP lansează cea mai mică imprimantă All-in-One din lume

                                             Monitoarele vor ajunge să aibă o rezoluţie de 5K