Home » Lumea digitală » Întreaga piaţă de smartphone-uri va fi afectată de incidentul Galaxy Note7

Întreaga piaţă de smartphone-uri va fi afectată de incidentul Galaxy Note7

Întreaga piaţă de smartphone-uri va fi afectată de incidentul Galaxy Note7
Publicat: 14.09.2016
Mai mulţi analişti chestionaţi de BusinessKorea cred că majoritatea celor care doreau iniţial să cumpere Galaxy Note7 nu vor opta pentru iPhone 7 Plus, asta datorită scandalului iscat de smartphone-urile Galaxy Note7, care iau foc sau explodează în timp ce sunt încărcate.

Mulţi oameni cred că principalul beneficiar al scandalului iscat de smartphone-urile Galaxy Note7, care iau foc sau explodează în timp ce sunt încărcate, va fi Apple, care tocmai a lansat oficial alternativa iPhone 7 Plus. Se pare, însă, că lucrurile nu vor sta chiar aşa, notează Go4it.

Asta deoarece iPhone 7 nu este văzut ca fiind un produs revoluţionar, iar vânzările ar putea fi afectate de faptul că Apple a renunţat la jack-ul audio de 3,5 mm. Mai mult, iPhone 7 Plus nu dispune de stylus sau tehnologie de încărcare wireless, puncte de atracţie pentru clienţii de Note7.

Astfel, mai mulţi analişti chestionaţi de BusinessKorea cred că majoritatea celor care doreau iniţial să cumpere Galaxy Note7 nu vor opta pentru iPhone 7 Plus. Iar ca un rezultat al acestei situaţii, întreaga piaţă globală de smartphone-uri s-ar putea contracta în a doua parte a anului sau înregistra o creştere mai mică decât cea prognozată.

Galaxy Note7 a fost primit foarte bine de piaţă la lansare, iar firmele de cercetare a pieţei estimau vânzări record pentru acest model de smartphone, comparabile cu cele înregistrate de Galaxy S7. În condiţiile în care nu există o alternativă solidă la acest model, este posibil ca mulţi utilizatori să ţină mai mult timp smartphone-urile pe care le au în acest moment, în aşteptarea Galaxy S8 sau a Note8, dacă un astfel de model va mai exista.

Sunt analişti care consideră că brandul Note este compromis definitiv pentru Samsung, iar compania ar trebui să lanseze o versiune mai mare de Galaxy S8 în schimb.

Sursa: Go4it

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase