Home » Lumea digitală » Un robot şi un satelit cât o cutie de suc ar putea duce elevii din Constanţa la competiţii în SUA

Un robot şi un satelit cât o cutie de suc ar putea duce elevii din Constanţa la competiţii în SUA

Publicat: 11.03.2017
Elevii Centrului de Cercetări, din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa construiesc un robot şi un mic satelit, complet funcţional, care încape într-o doză de suc, una dintre creaţii putându-i propulsa la un concurs internaţional în Statele Unite.
Elevii Centrului Centrului de Cercetări din cadrul Colegiului Naţional „Mircea Cel Bătrân” din Constanţa au construit un robot cu care vor participa la competiţia First Tech Challenge (FTC) Romania, alături de 53 de echipe, din 33 de oraşe ale ţării. Primii dintre ei vor continua competiţia în faza ei internaţională, concurând în Statele Unite.
 
„Primul în ordinea cronologică este FTC, la care se prezintă acest robot care concurează cu alţi 52 de roboţi din ţară. Aceasta va avea loc între 24 şi 26 martie, la Bucureşti, la Sala Polivalentă. La sfârşitul lui aprilie are loc concursul CanSat, iar în vară concursul de rovere teleghidate, asemănătoare cu cele care merg pe Marte”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, profesorul coordonator al Centrului, Ion Băraru.
 
„Avem o temă. Trebuie să facem un robot care aruncă o bilă şi începem să discutăm, ce am avea nevoie, care este traiectoria bilei, facem o problemă de fizică pe care o rezolvăm cu aparat matematic pe care apoi îl programează cu cunoştinţe de informatică şi pe care o rezolvă tehnic prin cunoştinţe inginereşti şi tehnologice, materialele cele mai bune tehnologie de construcţii cele mai bune considerate de noi, abordare inginerească. Şi dacă se poate şi puţin artistic”, a mai spus Băraru.
 
El a fost completat de Tina Sandu, elevă în clasa a XI-a şi membră a echipei care a realizat robotul.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase