Galaxy S8, noul smartphone vârf de gamă de la Samsung, a fost lansat în această seară
Galaxy S8 va fi mai mult ca sigur cel mai performant smartphone în momentul debutului pe piaţă. Samsung este prima companie care va avea un smartphone bazat pe noul chipset de top Snapdragon 835, scriego4it.
Qualcomm a apelat la fabricile Samsung care pot produce chipset-uri pe arhitectură de 10nm, iar în schimb, Samsung beneficiază de o perioadă de exclusivitate pentru acest model. În anumite regiuni însă, Samsung va oferi Galaxy S8 echipat cu un chipset proprietar, Exynos 8895, care în primele teste pare să fie chiar mai puternic decât modelul Snapdragon. Istoric, versiunea cu Exynos a telefoanelor Samsung se comercializează în România în mod exclusiv.
Restul componentelor nu par să fie atât de ieşite din comun pentru un smartphone de top. Samsung a ales o configuraţie cu 4 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare, cameră foto „dual pixel” de 12 megapixeli cu stabilizaare optică cu filmare în 4K la 60 de cadre pe secundă şi un acumulator de 3.000 mAh pentru varianta „mică”, cu display de 5,8 inchi, sau de 3.500 mAh pentru S8+ cu display de 6,2 inchi.
Torţionarul Ion Ficior a fost condamnat astăzi de Curtea Supremă la 20 de ani cu executare în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanităţii. Decizia este definitivă.
Samsung speră să recondiţioneze cele 2,5 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 pe care le-a rechemat în service din cauza faptului că mai multe telefoane au luat foc, problema identificată fiind la baterie, scrie site-ul BBC.
Media utilizatorilor de programe de tip adblock, care fac invizibile majoritatea formatelor publicitare online, a crescut procentual cu peste 100%, de la 13,9% la 29,26% în ultimul an, conform studiului AdBlocking în România, realizat de TailWind în parteneriat cu Oriel, cu sprijinul IAB şi BRAT.
În anumite perioade din an avem parte de ceea ce oamenii numesc „ploaie de stele”. La sfârşitul fiecărui an, spectacolul de pe cer este încheiat de curentul de meteori Geminide.
2019 a fost anul în care o serie de specii considerate anterior dispărute au fost revăzute. Acest lucru reprezintă o mică bucurie, în contextul în care aproximativ un milion de specii de animale şi plante au fost catalogate în pericol de extincţie de către specialiştii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, iar cauzele principale pentru această situaţie sunt reprezentate de reducerea habitatelor şi a ecosistemelor pe fondul vânătorii excesive, extinderii terenurilor agricole, care…
O serie de curenţi de meteori, printre care Perseidele, Luna albastră, patru Super Luni şi câteva planete „în opoziţie”, ceea ce le va face vizibile de pe Terra, se numără printre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului 2020. Cel mai mare eveniment al anului va avea loc chiar la finalul lui 2020: marea conjuncţie a lui Jupiter şi Saturn.
Fragmente ale unei noi specii de reptilă zburătoare, un pterozaur care a trăit în Cretaciul superior continental în zona de astăzi a Transilvaniei, au fost descoperite de o echipă de cercetători români şi americani.
Încoronarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al francezilor, la vârsta de 35 de ani, evenimentele din 1989 care au dus la căderea regimului comunist în România, destrămarea URSS şi moartea regelui Mihai I al României au fost câteva dintre evenimentele istorice importante care au avut loc în luna decembrie.
Având o mare diversitate a reliefului, România este locul în care pot fi vizitate o multitudine de obiective turistice, pline de istorie şi legende, dincolo de frumuseţea peisajului pe care îl oferă.
Multitudinea de informaţii la care suntem expuşi zilnic, la care se adaugă folosirea intensivă a diferitelor dispozitive tehnologice, precum smartphone-urile, au ca efect advers şi scăderea atenţiei şi a capacităţii de concentrare a oamenilor. Foarte mulţi indivizi se confruntă cu această situaţie, iar o serie de studii ştiinţifice au demonstrat că adulţii sănătoşi nu sunt capabili să se concentreze pe o sarcină mai mult de 20 de minute.