Home » Lumea digitală » Microsoft lansează ‘detectorul de piraterie’, menit să detecteze conţinut folosit ilegal

Microsoft lansează ‘detectorul de piraterie’, menit să detecteze conţinut folosit ilegal

Microsoft lansează ‘detectorul de piraterie’, menit să detecteze conţinut folosit ilegal
Publicat: 12.05.2017
Această tehnologie ar putea fi integrată direct în sistemul de operare Windows, sau în aplicaţii precum browsere web, servicii cloud şi chiar aplicaţii de redare multimedia. Deţinătorii licenţelor care ar putea beneficia de acest sistem ar putea să aleagă să blocheze conţinutul piratat şi să colecteze informaţii despre utilizator, lucru care probabil că va putea fi folosit în instanţă în cazul celor care nu sunt la prima abatere.

Desigur, toate aceste acţiune ar fi legale, întrucât un serviciu care foloseşte acest sistem ar include aceste informaţii în termenii şi condiţiile de utilizare, scrie Go4it.

Aşadar, Microsoft pare să nu cedeze în faţa pirateriei, obţinând de curând un nou brevet pentru o tehnologie care să identifice şi să marcheze utilizatorii care folosesc conţinut obţinut în mod ilegal. Este vorba despre un algoritm care să împiedice utilizatorii să acceseze respectivul conţinut, iar deţinătorii licenţelor ar putea şti imediat cine sunt respectivii utilizatori şi dacă au mai folosit conţinut piratat în trecut.

Brevetul obţinut de Microsoft ar putea speria o bună parte dintre utilizatorii sistemului de operare Windows, întrucât în continuare mulţi dintre utilizatori folosesc o copii nelicenţiate ale acestuia, cât şi conţinut multimedia, aplicaţii şi jocuri video. Sistemul ar putea fi folosit însă şi în alte scopuri. De exemplu, ar putea împiedica sharing-ul de conţinut legal pe care un utilizator îl deţine, pentru a nu putea fi accesat de pe alte conturi.

Având în vedere că abia a fost obţinut un brevet pentru această tehnologie, Microsoft ar putea să o implementeze în produsele sale viitoare şi ar putea să o ofere către alte companii în viitor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Studenţi români, din nou în finala mondială Microsoft Imagine Cup

Dragostea pentru ştiinţă începe la 11 ani. Un studiu realizat de Microsoft dezvăluie detalii despre interesul femeilor pentru domeniul ştiinţific

2000 de elevi pasionaţi de IT din România construiesc aplicaţii mobile prin intermediul unui program de voluntariat organizat de Microsoft România

Una din cinci lucrări ştiinţifice despre genetică conţine erori produse de programul Microsoft Excel

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase