Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială dezvoltată de Google a reuşit să se creeze pe sine şi asta nu e tot: AI-ul nou creat este mai eficient

Inteligenţa artificială dezvoltată de Google a reuşit să se creeze pe sine şi asta nu e tot: AI-ul nou creat este mai eficient

Inteligenţa artificială dezvoltată de Google a reuşit să se creeze pe sine şi asta nu e tot: AI-ul nou creat este mai eficient
Publicat: 21.10.2017
În mai anul acesta, Google a prezentat noul său proiect numit AutoML, unde inteligenţa artificială (AI) ajută la crearea altor programe care utilizează inteligenţă artificială.

Acum, Google a anunţat că AutoML a depăşit inginerii la propria lor sarcină, prin crearea unui program care este mai eficient şi mai puternic decât cele mai bune sisteme create de om, scrie Science Alert.

Un sistem AutoML a reuşit să depăşească un record în catalogarea imaginilor în funcţie de conţinutul lor, având un scor de 82%.

Deşi aceasta este o sarcină relativ simplă, AutoML a reuşit de asemenea să întreacă sistemele dezvoltate de om în ceea ce priveşte realizarea sarcinilor mai complexe: marcarea locaţiilor a mai multe obiecte într-o imagine. AutoML a avut un punctaj de 43%, comparativ cu 39%, realizat de sistemele construite de om.

Rezultatele sunt extrem de importante, întrucât foarte puţini ingineri sunt capabili să creeze astfel de sisteme AI, iar deja acestea se descurcă mai bine ca oamenii.

Învăţarea, care stă la baza inteligenţei artificiale, are în vedere imitarea reţelelor neurale umane şi furnizarea informaţiilor acestor reţele. Partea grea constă tocmai în această imitare a reţelelor neurale – sarcină care a fost preluată de AutoML, întrucât necesită o muncă atât complexă, cât şi laborioasă.

Odată realizat un astfel de program capabil să imite/creeze alte reţele neurale din ce în ce mai complexe, inginerii nu vor mai petrece timpul creând sisteme, ci îşi vor putea îndrepta atenţia spre alte activităţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Inteligenţa Artificială a transformat Google Translate şi are capacitatea să reinventeze IT-ul

Elon Musk avertizează că inteligenţa artificială ar putea reprezenta un pericol pentru omenire ”Reprezintă un risc fundamental pentru existenţa civilizaţiei umane”

Ce sumă a primit de la Google studentul care a deţinut domeniul google.com pentru 1 minut

Google Maps introduce o funcţie importantă care va ajuta milioane de oameni

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase