Home » Lumea digitală » Conform multor specialişti, ”prostia” artificială este un pericol mult mai real decât inteligenţa artificială

Conform multor specialişti, ”prostia” artificială este un pericol mult mai real decât inteligenţa artificială

Publicat: 03.11.2017
Conform multor specialişti, ”prostia” artificială este un pericol mult mai real decât inteligenţa artificială
Celebrul Stephen Hawking, unul dintre cei mai eminenţi oameni de ştiinţă, a avertizat că dezvoltarea sistemelor de inteligenţă artificială ar putea duce la sfârşitul rasei umane.

Totuşi, profesorul Alan Winfield, profesor de etică robotică de la Bristol Robotics Lab, a declarat pentru BBC că mai degrabă trebuie să ne facem griji legate de prostia artificială. El se referă la faptul că inteligenţa artificială care există în prezent în maşini, roboţi, aparate medicale etc încă nu este foarte inteligentă care ar putea da greş, iar asta ar putea fi o problemă, scrie Business Magazin.

El crede că distrugerea omenirii de către roboţi este doar un scenariu SF. „Ne facem griji legat de un eveniment foarte improbabil care s-ar întâmpla doar dacă multe momente „dacă” se vor îndeplini”.

„Iubim science-fiction-ul deoarece este o combinaţie de fascinaţie şi frică, lucruri care guvernează şi percepţia asupra roboţilor”

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase