Home » Lumea digitală » GIF. Harry Potter devine realitate! Facebook va putea avea un sistem care face ca fotografia de profil să zâmbească şi să facă cu ochiul ca răspuns la aprecierile şi comentariile lăsate de alţi utilizatori

GIF. Harry Potter devine realitate! Facebook va putea avea un sistem care face ca fotografia de profil să zâmbească şi să facă cu ochiul ca răspuns la aprecierile şi comentariile lăsate de alţi utilizatori

GIF. Harry Potter devine realitate! Facebook va putea avea un sistem care face ca fotografia de profil să zâmbească şi să facă cu ochiul ca răspuns la aprecierile şi comentariile lăsate de alţi utilizatori
Publicat: 11.11.2017
Reţeaua de socializare dezvoltă un nou tip de „fotografie de profil care reacţionează” care va avea diferite expresii, precum portretele din franciza Harry Potter. Noua aplicaţie va face ca faţa din profil să devină animată cu expresii de fericire, tristeţe şi furie.

Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, care au dezvoltat noul program, îl numesc „aducerea portretelor la viaţă”, scrie Daily Mail.

„Sistemul devine din ce în ce mai bun”, au adăugat aceştia. „Cred că eventual nu va avea nici diferenţă de calitate comparat cu video-urile reale”, a precizat Hadar Averbuch-Elor, conducătorul acestui studiu.

http://i.dailymail.co.uk/i/gif/2017/11/animation2.gif

Programul creează animaţia utilizând un video al altei persoane. Modelul care reprezintă baza nu trebuie să reprezinte acelaşi gen sau să arate cumva similar cu persoana din fotografia de profil.

Animaţiile nu sunt încă perfecte, întrucât este dificil de imitat expresiile faciale extrem de complexe ale unei persoane, mai ales că aceasta diferă în funcţie de individ. De asemenea, dintr-o singură fotografie, programul nu poate şti cum arată dinţii unei anumite persoane.

Pe viitor, se doreşte implicarea inteligenţei artificiale pentru a reacţiona la mesajul cuiva; ceea ce înseamnă că emiţătorul va vedea o figură animată care reacţionează în funcţie de ce îi trimiţi.

Programul va fi prezentat la Conference on Computer Graphics and Interactive Techniques din Bankok, Thailanda, la sfârşitul lunii noiembrie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum descoperă Facebook impostorii de pe reţeaua de socializare

Facebook îşi urmăreşte utilizatorii chiar şi când aceştia nu sunt conectaţi la reţeaua de socializare

Agenda ascunsă a noilor butoane Facebook

Facebook va lansa un serviciu care oferă utilizatorilor sugestii despre locul unde se află

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase