Home » Lumea digitală » Uber a ascuns că au o breşă de securitate care a făcut ca datele personale a 57 milioane de utilizatori să fie expuse

Uber a ascuns că au o breşă de securitate care a făcut ca datele personale a 57 milioane de utilizatori să fie expuse

Uber a ascuns că au o breşă de securitate care a făcut ca datele personale a 57 milioane de utilizatori să fie expuse
Publicat: 23.11.2017
Uber are un nou CEO, Dara Khosrowshahi, mai puţin dispus la a ascunde sub covor greşelile companiei. Astfel, compania a dezvăluit pentru Bloomberg că un atac informatic care a expus în luna octombrie 2016 datele personale a peste 57 milioane de clienţi şi şoferi, inclusiv adrese email şi numere de telefon, a fost ţinut secret de fosta conducere a companiei.

În loc să raporteze problema autorităţilor, Uber a plătit hackerilor 100.000 de dolari pentru a ţine informaţiile secrete timp de peste un an. Din fericire, până la acest moment nu există dovezi că datele ar fi fost folosite în afara companiei, scrie go4it.

Sub noua conducere, Uber promite că va gestiona mai bine probleme de acest gen, cât şi luarea de măsuri suplimentare pentru securizarea conturilor de utilizator compromise. Recunoscută pentru obiceiul de a ignora legile din ţările unde îşi desfăşoară activitatea, compania nu este la primul incident în care sunt divulgate datele utilizatorilor, verdictul unui proces recent încheiat la un tribunal din New York obligând compania să accepte audituri periodice de securitate din partea autorităţilor americane.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase