Home » Lumea digitală » Huawei P20 şi P20 Pro au fost lansate oficial. Unul dintre ele are cea mai bună cameră de pe piaţa telefoanelor mobile

Huawei P20 şi P20 Pro au fost lansate oficial. Unul dintre ele are cea mai bună cameră de pe piaţa telefoanelor mobile

Huawei P20 şi P20 Pro au fost lansate oficial. Unul dintre ele are cea mai bună cameră de pe piaţa telefoanelor mobile
Publicat: 29.03.2018
Huawei a lansat P20 şi P20 Pro, noile sale smartphone-uri vârf de gamă. Potrivit DXoMark, Huawei P20 Pro are cea mai bună cameră de pe piaţă în acest moment. Totuşi, cele două terminale vin cu „breton”, un element controversat preluat de producătorii de smartphone-uri cu Android de la iPhone X. Împreună cu seria P20, Huawei a anunţat şi Porsche Design Mate RS. Aceasta este, de fapt, o versiune îmbunătăţită de P20 Pro, care vine cu senzor de amprentă sub display şi capacitate de stocare maximă de 512 GB (o premieră pe piaţă).

Huawei P20 Pro are sistem triple-camera: senzor RGB de 40 MP, monocrom de 20 MP şi telefoto de 8 MP (cu stabilizare optică). Sistemul oferă zoom optic 3x şi zoom digital 10x. Camera frontală are senzor de 24 MP.

La fel ca Galaxy S9 şi Sony Xperia XZ2, Huawei P20 Pro este capabil să filmeze în regim super slow motion la 960 fps. Rezoluţia maximă oferită este 720p, pe când modelele rivale ajung la 1.080p (prin upscaling).

 

Din familia P20 face parte şi versiunea Lite. Am testat deja acest model, care este disponibil şi în magazinele din România.

 

Huawei P20 are sistem dual-camera (senzor monocrom de 20 MP şi RGB de 12 MP) pe spate şi cameră pentru selfie-uri cu senzor de 24 MP.

 

Deşi în partea de sus marginea dintre display şi carcasă aproape a fost eliminată pe cele două modele P20, în partea de jos aceasta este destul de lată şi găzduieşte un senzor oval pentru amprentă, care poate fi folosit şi pe post de buton multifuncţional (apăsare scurtă rezultă în comanda „back”, apăsare lungă rezultă în „home”, iar glisare orizontală aduce aplicaţiile recente în prim-plan). Cei care detestă „bretonul” îl pot „ascunde” din setări. O bară neagră în partea de sus va face ca display-ul să pară dreptunghiular.

 

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase