Home » Lumea digitală » Un şofer a controlat, în premieră, o maşină reală prin intermediul realităţii virtuale

Un şofer a controlat, în premieră, o maşină reală prin intermediul realităţii virtuale

Un şofer a controlat, în premieră, o maşină reală prin intermediul realităţii virtuale
Publicat: 31.03.2018
La conferinţa GTC organizată de Nvidia, compania a făcut o demonstraţie impresionantă. Un automobil aflat în apropierea evenimentului a fost controlat de un şofer prin intermediul realităţii virtuale. „Nu este cu noi. Se uită la forma virtuală a acestei lumi prin intermediul unui flux video live”, a declarat Jensen Huang, directorul executiv al Nvidia, referindu-se la pilot.

Şoferul a folosit un headset HTC Vive şi a stat, pe scenă, într-un fel de cockpit cu pedale şi volan. Prin intermediul software-ului Holodeck dezvoltat de Nvidia, bărbatul a reuşit să conducă maşina (acelaşi model Lexus ca în filmul „Black Panther”) prin parcare, cu viteză mică, apoi să o parcheze, scrie go4it.

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

 

În maşină nu s-au aflat pasageri.

 

Compania nu a oferit detalii suplimentare despre disponibilitatea tehnologiei şi nici despre platformele din spate. „Nu ştim cum să o numim. Cum ar trebui să o numim?”, a întrebat Huang audienţa.

 

Nvidia investeşte masiv în tehnologii pentru automobile autonome. Astfel de concepte ajută compania să arate ce poate face în acest domeniu.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase