Home » Lumea digitală » Acum poţi raporta abuzurile din cadrul aplicaţiei de Messenger de la Facebook

Acum poţi raporta abuzurile din cadrul aplicaţiei de Messenger de la Facebook

Acum poţi raporta abuzurile din cadrul aplicaţiei de Messenger de la Facebook
Publicat: 16.05.2018
Facebook Messenger este o platformă de mesagerie instantă care se bucură de un succes imens la nivel global, aceasta fiind folosită de peste un miliard de utilizatori. Cu toate acestea, serviciul nu oferea până în prezent unelte funcţionale care să protejeze utilizatorii de abuzuri din partea altor utilizatori în aplicaţia de mobil, anumite funcţii fiind limitate doar la versiunea desktop. De acum înainte însă, aplicaţia de iOS şi Android primeşte posibilitatea de a raporta anumiţi utilizatori pentru comportament neadecvat.
Cea mai nouă versiune a aplicaţiei Messenger adaugă un meniu accesibil atunci când deschizi pagina de profil a utilizatorilor cu care conversezi. Aici există posibilitatea de a raporta comportamentul care încalcă regulile platformei precum hărţiuiala online, mesajele rasiste, furtul de identitate, vânzarea de produse ilegale, mesaje cu tentă suicidală sau altele. La fel ca în cazul platformei Facebook, compania oferă aici câteva sugestii de acţiuni precum posibilitatea de a ignora conversaţia, adăugarea utiliatorului în lista de contacte blocate sau chiar raportarea spre angajaţii Facebook.
 
În cazul din urmă, cei responsabili cu filtrarea conţinutului vor citi mesajele neadecvate şi vor lua măsuri în funcţie de regulile încălcate. Astfel, anumite conturi vor putea fi dezactivate în cazul în care este vorba despre furt de identitate, sau alte încălcări mai grave ale regulamentului, sau vor fi dezactivate temporar, ca o pedeapsă pentru abuzuri mai mici. Raportările repetate vor duce probabil tot la dezactivarea contului.
 
Citeşte continuarea pe G4it
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase