Pozele şterse de pe iPhone X nu dispar imediat

20 11. 2018, 11:00

Participanţi la un concurs de hacking în care sunt căutate vulnerabilităţi ale platformelor iOS şi Android, hackerii Richard Zhu şi Amat Camaau descoperit un exploit care i-ar face geloşi până şi pe cei mai şcoliţi experţi în securitate ai agenţiilor guvernamentale de informaţii. Practic, aceştia au găsit o modalitate pentru a recupera fişiere de pe telefoanele iPhone X, chiar dacă acestea au fost şterse manual de proprietarul telefonului.

Deocamdată, vulnerabilitatea demonstrată în cadrul competiţiei  de hacking rămâne accesibilă, fiind nevoie de o actualizare pentru versiunea de iOS care să o închidă definitiv.

Interesant este că exploit-ul ar putea fi valorificat şi în mod wireless, dacă un hacker experimentat reuşeşte să pătrundă în telefonul conectat la un hotspot Wi-Fi deja compromis. Astfel de incidente s-au întâmplat de multe ori, spre exemplu vedetelor care le-au fost sustrase poze compromiţătoare din memoria telefonului mobil. Acum, lucrurile pot fi duse şi mai departe, fiind posibilă sustragerea inclusiv a pozelor marcate deja ca fiind şterse.

Continuarea pe Go4it.