Home » Lumea digitală » Berea artizanală ar putea fi preparată cu ajutorul unui nou aparat controlat cu smartphone-ul

Berea artizanală ar putea fi preparată cu ajutorul unui nou aparat controlat cu smartphone-ul

Berea artizanală ar putea fi preparată cu ajutorul unui nou aparat controlat cu smartphone-ul
Publicat: 16.12.2018
Aparatele pentru prepararea cafelei alimentate cu capsule este deja o metodă uzuală de preparare a acestei băuturi. Cum rămâne totuşi cu berea, altă băutură populară? Nu oricine este dispus să meargă la magazin în orice moment al zilei pentru a cumpăra bere artizanală, iar cea obişnuită poate fi, pentru unele gusturi, prea banală.

Cei de la LG s-au gândit la toate acestea, de aceea au lansat un aparat care poate prepara bere folosind doart apă şi ingredientele de bază: orz, hamei şi drojdie de bere. Cu excepţia apei, care poate fi de la robinet, toate ingredientele necesare vin deja împachetate într-o serie de capsule, existând şi opţiunea pentru folosirea mai multor „reţete” de bere, rezultatul final variind la fel de mult ca în cazul cafelei.

Spre deosebire de cafeaua care se prepară instant folosind amestecuri pre-împachetate în capsule etanşe, berea obţinută cu noul sistem LG HomeBrew nu poate fi gata imediat. Aparatul este de fapt o mică „fabrică” unde se desfăşoară procesul de fermentare, carbonare şi maturare, iar folosirea sa necesită în continuare multă răbdare.

Aşadar, nu poţi fixa câteva capsule, să apeşi un buton şi să urmăreşti berea curgând în pahar ca din butoiaşul unui dozator de bar. Dacă procesul obişnuit folosit în fabricile de bere este replicat întocmai, timpul de aşteptare este între 4 şi 6 săptămâni până a face berea de casă preparată cu aparatul LG HomeBrew consumabilă. De asemenea, nici cantitatea obţinută nu este mare, astfel că renunţarea la berea cumpărată din magazine este o opţiune doar pentru cei care consumă foarte puţin.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase